Nettavisen: «Maskorama» har vært en braksuksess for NRK de to siste årene. Det folkekjære underholdningsprogrammet har samlet det norske folk foran TV-skjermene, for å gjette hvilke kjendiser som gjemmer seg bak kostymet laget av den kjente designeren Kjell Nordström.

15. oktober er det duket klart for premiere til den tredje sesongen, og NRK har i kjent stil holdt kortene tett til brystet hva omhandler årets «Maskorama»-univers.

Likevel har kanalen hintet om det kommer til å bli endringer.

Torsdag formiddag ble sesongens første episode av podkasten til programmet publisert. Der kunne programleder Sarah Natasha Melbye, sammen med detektivene Jan Thomas, Marion Ravn og Nicolay Ramm kunne avsløre hva underholdningsprogrammets nye vri er.

Dette er «Maskorama»

«Maskorama» er et norsk underholdningsprogram på NRK, basert på det internasjonale konseptet «The Masked Singer».

Konseptet går ut på at et «detektivpanel», bestående av kjendiser, sammen med publikum skal gjette hvilke kjendiser som har ikledd seg spektakulære kostymer og masker og framfører et musikalsk nummer av høy kvalitet.

Deltagerne har fordreid stemme i alle sammenhenger, bortsett fra når de synger live. Etter at alle opptredener er blitt gjennomført, skal publikum stemme på sine favoritter, og den som får færrest stemmer er ute av konkurransen og må «ta av seg masken og få sin identitet avslørt».

Programleder er Silje Nordnes. Programmet ble kåret til beste underholdningsprogram under Gullruten 2021, og vant også klassen for beste grafiske design.

Kilde: Wikipedia

Tre blir til fire

I likhet med de tidligere sesongene er det som nevnt Silje Nordnes (37) som skal lede gjetteprogrammet. Hun blir som vanlig akkompagnert av sine tre, trofaste detektiver Marion Ravn (38), Nicolay Ramm (33) og Jan Thomas (55).

Det som derimot blir nytt er at de tre detektivene vil få hjelp av en fjerde detektiv.

LES OGSÅ: Fredag får Sissel (53) og familien storfint besøk i stua: – Dette blir råkult!

Hver sending vil det være en ny gjestedetektiv, som skal hjelpe de tre faste i panelet med å gjette seg frem til de ulike kjendisene som gjemmer seg bak maska.

– Kanskje det er bra hvis det er en som er ekspert på en typisk ting da, hvis vi tenker at det er en fotballspiller så får vi hjelp av Jan Åge Fjørtoft liksom, konspirerer Ravn.

– Det vi alle tre er helt ræva på, er politikk. Vi suger på politikk, sier Ramm

Hvem det blir kan Melbye derimot ikke røpe overfor de tre andre enda.