Skal ta debattene ingen andre tar

Vemund Aaskjær Braathen ble valgt til ny leder i Ringerike og Hole AUF.

Vemund Aaskjær Braathen ble valgt til ny leder i Ringerike og Hole AUF. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Distriktets AUF-ere var nylig samlet for lokallagets årsmøte.

DEL

Det var aktiv debatt om kollektivtransport, søndagsåpne butikker, klima og miljø, foredrag om terror i Midtøsten, og mange ungdommer med høyt engasjement i samfunnet.

I tillegg ble det valgt et nytt styre.

Saeid Hosseini oppga lederklubba til Vemund Aaskjær Braathen og Ragnhild Lilleeng fikk nestledervervet. Han oppfordrer det nye styret til å være tøft og radikalt, og å tale høyt selv om de ikke alltid har gjennomslag.

Talerør for ungdommen

Ragnhild og Vemund er begge opptatt av å nå ut til ungdommen og vil engasjere og skolere ungdom.

– Jeg ønsker at Ringerike og Hole skal bli gjennomsyret av gode AUF-holdninger, og av AUF-ere som engasjerer seg og vil være med og gjøre en forskjell, fortalte Ragnhild.

– Vi skal legge press på Ringerike Arbeiderparti slik at også ungdommens perspektiver kan legges fram. Når regionen utvikles er det viktig at alle får sagt det de vil. Vi skal fronte ungdommens synspunkter og få de fram i lyset, la Vemund til.

De vil gjøre AUF aktivt på skolene og i media, og skal sørge for å ta debattene ingen andre tar.

Kommunevalget

Det nye styret vil påvirke i og utenfor kommunen, og har stor tro på arbeiderpartiet. De satser selv på å bli valgt inn i kommunestyret.

– Planene er å få god oppslutning, så ungdommen blir godt representert i politikken. Vi må være aktive og vi må engasjere de som ikke vanligvis er aktive for å få et godt resultat. Jo større oppslutning, jo større påvirkningskraft, påpekte Vemund.

Tilbake til Utøya

Denne sommeren skal AUFs sommerleir igjen arrangeres på Utøya. Det er første gang siden 2011.

– Svært positivt for AUF-erne å komme hjem igjen, samtidig vil det være tungt for mange med tanke på hva som skjedde der. Det er en ære å være vert for deltakere som kommer fra hele landet, sa Vemund.

I høst har både Eskil Pedersen og Mani Hussaini holdt foredrag på Ringerike og Hole AUFs temamøter.

– Fremover skal vi arrangere mange spennende og interessante temamøter, hvor folk kan komme og høre politiske foredrag og deretter kjøre debatter. Det er ikke bare interessant og engasjerende, men også vanvittig lærerikt, fortalte Ragnhild.

Ungdommens ansvar

Den avtroppende lederen minnet om den vanskelige jobben med å engasjere ungdom.

– En stor utfordring for dagens samfunn er at ungdom tar demokratiet for gitt. Det å være politisk engasjert er nødvendig for at Norge skal være et demokratisk land. Ungdom må tørre å kjempe for sine saker og ikke tillate at andre skal bestemme for en, avsluttet Saeid Hosseini.

Artikkeltags