Lørdag 17. september ble det progrock-party i Bassgarasjen! Det lokalt forankrede bandet, som jevnlig turnerer i store deler av Europa, kom hjem til Hønefoss – og ble mottatt som helter av et musikkelskende publikum. Fortjent nok! For nivået de holder er høyt, og det er ikke uten grunn at de har fått begeistrede omtaler av musikkeksperter og fans i det internasjonale progrock-landskapet.

Bandet låter kompakt og rytmisk presist, musikerne oser av dyktighet, spilleglede og entusiasme, låtene er dynamiske og varierte som progrock på sitt beste skal være – fra det lavmælte, avventende via heftige rytmeskift og rask oppbygning av trøkk, til heftige og svulmende passasjer.

– Samkjørt gjeng

Vokalist Andreas Prestmo er en scenepersonlighet av rang, og hele bandet med Ringeriksgutta Geir Marius Helleland, Lars Fredrik Frøislie, Karl Kristian Hultgren og Martin Nordrum Kneppen utgjør en samkjørt gjeng med rockere, som leverer strålende soloer, bunnsolid komp og heftige riff på løpende bånd!

Wobbler har holdt kompromissløst og ikke-kommersielt på sin musikalske profil og kunstneriske visjon gjennom over 20 år – noe som alltid vil kunne utløse en dedikert fanskare, men en slik trassig tålmodighet kan også medføre en viss kommersiell suksess som bonus. Det vil være på sin plass!

Dette er et band som bør gi stinn brakke hver gang der er tilbake i by'n. Og i mellomtida fyrer de opp progrockfans, turnerer i ny og ne, og selger skiver – langt der ute, i verden den vide!

Musikalsk bonus

Min anbefaling er – søk dem opp på strømmetjenester og nettsted, bestill og anskaff Wobblers fem album til cd-hylla som musikalsk verdisak og klenodium. Sjekk ut deres 70-tallsinspirerte progrock med eget preg og signatur! Og vær beredt neste gang de lokale legender i Wobbler gjør comeback i Hønefoss.

Og ikke å forglemme: en løfterik bonusopplevelse åpnet kvelden! De unge musikertalentene (med fartstid på Musikklinja på Ringerike vgs.) Levon Hem Mastervik, Nikolai Rokstad, Magnus Sjøblom og Jørgen Karlsen dro en serie låter som oppvarming, og kastet seg blant annet ut på dypt vann med Herbie Hancock-låt!

De kom seg mer enn hederlig gjennom, spilte med groove og intensitet, og fikk god applaus fra et imponert publikum. Musikkmiljøet i Hønefoss dør ikke ut med det første!