Det ble markert onsdag ettermiddag, med pølsefest og smakebiter av ost og spekemat.

Leiv Vidar-ansatte og håndverkere som har jobbet med å tilpasse lokalene i Storgata var invitert.

LES OGSÅ: Leiv Vidar flytter

Tilbake nesten der det startet

Leiv Vidar Slakterforretning, som eies av Arne Vidar, har flyttet fra Nordre torg til Hønefoss sentrum for å gjøre seg mer tilgjengelig for kundene.

– Trafikkforholdene er veldig vanskelige på nordsiden, trafikken står over brua hele dagen, sier eieren. Og minner om at slakterforretningen nå er tilbake på samme siden av byen som den opprinnelig var, da hans far startet den i 1950.

Arne Vidar er strålende fornøyd med de nye lokalene. Og har fått god respons så langt - både fra innbyggere og fra de som driver nabobutikkene. 

– Jeg synes det har blitt veldig bra, og håper at kundene mener det samme.

– Norges beste?

Også daglig leder Trond Karlsen er stolt over å vise fram forretningen midt i Hønefoss sentrum.

– Dette er det beste av det beste. Både når det gjelder design og innhold. Dette er kanskje Norges beste slakterforretning, sier han ubeskjedent.

Han opplyser at det ikke bare er beliggenheten og størrelsen på lokalene som er forandret. Forretningen har fått et større vareutvalg.

 

– Vi selger produkter fra så mange lokale produsenter vi kan, opplyser Karlsen, og legger til at de gjerne vil komme i kontakt med enda flere lokale produsenter.

I det flunkende nye modningsskapet modnes kjøtt fra Angus-storfe fra Ringerike. Det er klart om et par ukers tid.

Skape liv i byen

– Jeg håper og tror at vi kan være med og skape liv på torget. Når det blir vår og sommer, da skal vi skape litt liv på utsiden. For ikke å snakke om til jul, det har vi allerede begynt å planlegge, sier han med glimt i øyet.