Gå til sidens hovedinnhold

Arne Evjen gir opp Hole kommune | Syver Leivestad

Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg kommer ikke til å akseptere at Hole kommune har dårligere behandlingstider enn Jevnaker og Ringerike, skriver Syver Leivestad, ordførerkandidat i Hole.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg blir matt, oppgitt, trist og irritert når jeg leser i Ringerikes Blad fredag 5. juli om Arne Evjens byggesak. Uten å gå i detalj i denne spesifikke saken, så kan jeg faktisk forstå at noen rett og slett gir opp når behandlingstider drar ut.

I dette tilfellet er det Arne Evjen som gir opp, og som han selv sier: Fordi han har alternativer. Hva med de fleste andre som ikke har det?

Jeg må dessverre innrømme at det ikke er første gang jeg hører at behandlingstiden i byggesaker tar svært lang tid. Sikkert riktig i enkelte saker der andre utenforliggende årsaker krever lang behandlingstid og at ikke alle saker kan sluttføres av Hole kommune alene.

Syver Leivestad

Ordførerkandidat, Hole Høyre

 

Må være rustet

Hole skal være en ja-kommune overfor innbyggere, innflyttere, utbyggere, kultur og næringsliv uten at det nødvendigvis betyr et ja-utfall i alle saker. Kommunens ansatte og folkevalgte skal være der for å bidra blant annet til disse gruppene. Jeg kjenner til og leser i samme artikkel at lang behandlingstid skyldes blant annet knapphet på ressurser i byggesaksavdelingen.

Dette er sikkert riktig, men situasjonen har vart over for lang tid. Nå skal det riktignok leies inn konsulent og vikarer som jeg inderlig håper løser problemene med lang behandlingstid inntil en robust permanent ordning er på plass. Med alle de aktivitetene som er under planlegging i Hole hva gjelder utbygginger etc., så må byggesaksavdelingen være klar og rustet for å ta unna et ikke ubetydelig antall saker i årene som kommer.

LES OGSÅ: Forundret over bolig-avslag: – Hole er tjent med at en del hyttetomter blir til boliger

Vil ikke akseptere

Hva som har sviktet i ressursdimensjoneringen vet jeg ikke, og jeg legger heller ikke skylden på de ansatte som sikkert gjør så godt de kan. Men som leder i næringslivet i 35 år har jeg selv kjent på kroppen når utfordringene har stått i kø. Det er da det gjelder å snu seg rundt og løse problemene raskt og effektivt. Gjerne med en midlertidig løsning før en robust og permanent løsning er på plass.

Da jeg sa ja til valgkomiteen om å være nr. 1 på Hole Høyres liste til høstens kommunevalg, var det fordi jeg er overbevist om at jeg har mye å bidra med. Det er mange saker Hole Høyre vil prioritere i den kommende fireårsperioden. En av disse er reguleringer og byggesaker.

Arne Evjen har lang erfaring som gründer og firmadriver, så han vet hva han snakker om. Jeg skal love Arne Evjen og andre at jeg som fremtidig politiker i Hole IKKE kommer til å akseptere at Hole kommune har dårligere behandlingstider enn våre gode nabokommuner Jevnaker og Ringerike. Det skal tiden vise. Jo før, jo bedre. Så sett deg på gjerdet og følg med, Arne Evjen, så håper jeg at du nok en gang vurderer å bli holeværing.

Les også

Arne ble lei av å vente på byggesvar fra Hole: – Jeg ga opp, og flyttet til Hønefoss

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.