Gå til sidens hovedinnhold

– Nå skal vi digitalisere deler av rekrutteringsprosessen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette vil frigjøre mye tid for oss, sier eier og daglig leder i Jobzone Hønefoss, Glenn Hovde.

Den 22. august overfører Jobzone all samlet praktisk kunnskap og erfaring til et nytt digitalt format, som gir grunnlag for en ny, digital rekrutteringsprosess i første fase av jobben vi gjør. Denne skal blant annet ta i bruk maskinlæring for å gi konsulentene best mulig beslutningsgrunnlag.

– Vi vil få effektivisert prosessen betraktelig. Arbeidsoppgavene til de stillingene vi jobber mest med samt hvilke ferdigheter, kompetanseog personlige egenskaper som må til  for å lykkes vil ligge i dette systemet, sier Hovde.

22. august vil alle operative Jobzonekonsulenter over hele Norge, fra Alta i nord til Mandal i sør, overføre sin praktiske erfaring til digitalt format ved hjelp av et spesialutviklet dataverktøy for kunnskapsoverføring.

Når det nye systemet er tatt i bruk vil rekrutteringsprosessen gå vesentlig raskere.

– Det vil si at vi vil få mer tid til å bruke på kandidater, vikarer og kunder. Kvaliteten blir bedre. Men det er klart at maskinlæring aldri vil kunne erstatte jobben vi gjør i en rekrutteringsprosess, sier Hovde.

Kunnskapsoverføringen er en del av et større digitaliseringsprosjekt i Jobzone, der man er i ferd med å skape et digitalt økosystem av funksjonalitet og tjenester som vil komme både jobbsøkere og kunder til gode.

– Prosessen for jobbsøkerne blir enklere. Det blir lettere å finne og søke på stillinger som passer deres kompetanse, fordi systemet vil finne fram til de beste kandidatene som har de konkrete ferdighetene som skal til for å utføre arbeidsoppgavene. Dette er et system som gjør det enkelt å finne rett person til rett tid, og systemet vil over tid gi unik innsikt på mange områder som vil komme til nytte for både jobbsøkere og oppdragsgivere. I tillegg jobber vi med å utvikle systemer som kundene selv kan betjene via en innloggingsportal. Framtiden blir veldig spennende, understreker Hovde.

LES OGSÅ: Jobzone vil vokse videre i nye lokaler

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.