Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiet mobber innbyggere i Hole | Eva Bekkelund-Eriksen

Artikkelen er over 1 år gammel

Spørsmålet om plassering av minnestedet er blitt en stygg mobbehistorie, hevder Eva Bekkelund-Eriksen i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når Martin Kolberg fra Arbeiderpartiet viser knyttneven til beboerne på Utstranda i et nylig intervju, krenker han ikke bare disse menneskene, men alle som bor i Hole. Spørsmålet om plasseringen av minnested for dem som mistet livet 22. juli 2011 angår oss alle. Det er ikke en snever konflikt mellom noen få og den statlige overmakten.

Arbeiderpartiet, som skal stå for solidaritet, samhold, et sterkere fellesskap og rausere samfunn, tramper i praksis på sine egne idealer når partiet gang på gang krenker beboerne, som faktisk var noen av deres redningsmenn- og kvinner denne grusomme dagen – da attpåtil det statlige apparatet sviktet.

Les Martin Kolbergs tilsvar til Bekkelund-Eriksen nederst i teksten.

Les også

Ap-veteran mener 22. juli-minnesmerke må komme på plass snarest: – Det er ikke naboene som er ofrene her

Raushet?

Spørsmålet om plassering av minnestedet er blitt en stygg mobbehistorie, og Arbeiderpartiet er den verste mobberen.

Hvorfor kan ikke partiet omfavne heltene på Utstranda, være rause og si at minnestedet kan ligge på «utsikten». Der oppe har du avstand og likevel nærhet til å reflektere over verdiene vi må ta vare på for å ha godt og demokratisk samfunn.

Verdier Arbeiderpartiet hevder det står for, men som de selv bryter skamløst når det passer dem. Hva er det egentlig Arbeider sliter så med og som gjør at Kolberg hytter med neven og tråkker på innbyggere i Hole? Hvorfor må Arbeiderpartiet oppføre seg så stygt overfor mennesker som har gjort sitt beste for andre og som kun ber om å få slippe å ha denne gigantiske kirkegården tett på seg?

Eva Bekkelund-Eriksen

Holeværing

 

– Hensikten borte

Hvorfor velger Arbeiderpartiet å være så hensynsløs og overkjøre andre på denne måten framfor å vise menneskelighet, respekt og ivaretakelse?

Er det på denne måten partiet vil minnes unge mennesker som mistet livet? Er det med å vise andre den verbale og fysiske knyttneven at partiet vil hedre de døde? Og er dette i tråd med det Arbeiderpartiet og AUF står for? I så fall er partiet avkledd. Arbeiderpartiet ender snart opp uten en tråd hvis det fortsetter på denne måten.

Hensikten med minnestedet må ha blitt borte underveis. Nå er det bare politisk prestisje igjen.

LES OGSÅ: Ferske skisser for Utøyakaia: Lokale båtfolk hedres med ny gjestebrygge

En turistattraksjon

Minnestedet blir ikke lavmælt, men en turistattraksjon for selfie-orienterte tilreisende. Denne voldsomme kirkegården, 53 meter lang og med søyler på 2,5 til 4 meter, blir ikke et stille sted for læring og refleksjon.

Hva slags rolle Hole Arbeiderparti har i Kolbergutspillet, trenger vi ikke spekulere i. Arbeiderpartiet har vist oss knyttneven. Kan vi virkelig støtte et sånt parti? Kan et parti som krenker andre få makt og innflytelse? Vil de oss vel og fortjener de vår tillit?

Vi lever i en tid som utfordrer holdningene våre. Ikke minst de menneskelige verdiene. Derfor er disse spørsmålene svært relevante.

I Hole legger vi ikke sten til byrde. Vi er et ordentlig folk.

Kolberg: – Dette er ikke saken verdig

Ringerikes Blad har vært i kontakt med stortingsrepresentant Martin Kolberg (Ap), som har følgende kommentar til leserinnlegget:

«Dette er den største terrorhandlingen i Norge etter andre verdenskrig. 69 unge mennesker og barn ble henrettet på Utøya. Det er opplagt at en slik nasjonal tragedie krever et minnesmerke. Det er ikke saken og situasjonen verdig å forsøke å gjøre partipolitisk argumentasjon rundt dette.

Mitt fokus må først og fremst være på de drepte og deres pårørende. Jeg kommer ikke til å drive polemikk med naboene på Utstranda om dette, men jeg ber om at de går i seg selv og tenker gjennom situasjonen.

Eva Bekkelund-Eriksen påstår at jeg viser knyttneven til hele Holes befolkning. Det er en argumentasjon som er usaklig og uriktig. Jeg vil appellere til alle i Hole, både innbyggere og politikere, om å bidra konstruktivt til at vi får bygget et minnesmerke som kan stå ferdig til tiårsmarkeringen 22. juli 2021. Det ville være en verdig, men også nødvendig, handling.

Sakens alvor og karakter burde gjøre at alle besinner seg og konsentrerer seg om det som er viktig – nemlig at disse menneskene får det minnesmerket som situasjonen krever. Det burde være en selvfølge for alle at det må knyttes til det stedet hvor hendelsen fant sted. Det må skapes ro rundt dette. Det gjøres ikke med det tonefallet som ligger i leserinnlegget fra Eva Bekkelund-Eriksen.»

 

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.