Åpnet beredskapstelefon for barn og unge

Ringerike kommune åpnet onsdag ettermiddag en beredskapstelefon for barn og unge. – Noen kan oppleve økt behov for å bli sett og hørt når en krise rammer. Koranautbruddet er en slik krise for mange barn, unge og deres familie.

DEL

– Barn og unge som har mange bekymringer, kan oppleve økt behov for å bli sett og hørt i disse tider. Vi åpner telefonen på Ungdomsplassen i dag, der kan de snakke med profesjonelle voksne, skriver SLT-koordinator Karianne Berg i en e-post til avisen.

Telefonen åpnes ikke utelukkende på grunn av koronaviruset, men viruset fører til at flere barn og unge mister sine vanlige møteplasser.

Mange barn og unge som lever under vanskelige forhold både hjemme og ute, blir nå ekstra utsatt fordi skoler, barnehager, fritidsklubber og andre steder barn møter voksne blir stengt eller har redusert åpningstid.

Følger opp ungdommer

– Noen kan oppleve økt behov for å bli sett og hørt når en krise rammer. Koranautbruddet er en slik krise for mange barn, unge og deres familie, skriver Berg.

Kommunen har også ungdomskontakter som jevnlig følger opp ungdommer.

Ungdomskontaktene er i kontakt med mange ungdommer hele året, og de vil bli kontaktet for å høre hvordan de har det. Vi kommer også til å avtale hvordan vi kan følge de opp videre. Vi kan ha kontakt på telefon, meldinger eller på chat, dette avhenger av de unges ønske og behov.

Telefonnummeret til Ungdomsplassen er 90 47 84 05. Telefonen er bemannet hverdager mellom klokken 10 og 20.

Også for voksne

– Både barn, unge og voksne som er bekymret, eller bare ønsker å ha noen å snakke med kan ringe, eller sende melding til Ungdomsplassen. Der møter de profesjonelle voksne som kan hjelpe.

Artikkeltags