En engasjert gruppe med foreldre tok kontakt med aktivitetsleder i Hole ungdomsfrivilligsentral Eelkje Alkemade like før jul, med et ønske om å starte opp ungdomsklubb i Hole. Nå kan de ønske velkommen til Klubb ´19.

– De så et manglende tilbud, og mange ungdommer som ble tvunget til å reise til andre steder utenfor kommunen. Nå slipper de det og kan heller bruke vår egen ungdomsklubb, sier hun.

Av ungdom – for ungdom

Hole ungdomsfrivilligsentral har arrangementer for ungdom, men ville svært gjerne være med på dette prosjektet.

Sammen inviterte de alle ungdommene i Hole på et åpent møte i desember, der ungdom kunne komme med sin innspill om fritidstilbudet i Hole.

– Engasjementet var stort, og rundt 30 ungdommer møtte opp. Her ble det dannet en klubbkomite på 15 ungdommer og åtte voksne. Vi legger stor vekt på ungdommens medvirkning, og det er de som bestemmer hva som vil foregå på klubben. De voksne er der for å støtte oppunder og veilede der det trengs. De første månedene på nyåret hadde vi mange møter der det ble drøftet hva klubben skulle inneholde, forteller Alkemade.

Sminkekurs, kokkekurs og gatekunst

Hun forteller med glede at ungdommene nå har landet på en super plan for klubben i Hole.

– Første klubbkvelden blir allerede fredag 22. mars for 8.–10. trinn. Klubbkveldene vil være en sosial møteplass for ungdom, der de kan «henge» og møte nye og gamle venner. Men ikke bare det, for ungdommene synes det var viktig at noe kunne gjøres og læres på klubben. Derfor blir det forskjellige kurs og workshop hver klubbkveld, lover Alkemade.

Det blir alt fra gatekunst og kokkekurs, til sminkekurs og mekkeverksted.

– Her er det virkelig noe for alle. Hovedfokuset på klubben blir inkludering og trygghet, dette skal være et sted for alle. Klubben har nulltoleranse for mobbing og utestenging og all form for rus er forbudt, sier Alkemade.

Serverer taco

Alle som kommer innom klubben får eget medlemskort, som er inngangsbillett for klubben.

– Vi serverer også på digg mat, som vi prøver å få til enten gratis eller til en lav pris. Nå på klubbkvelden i mars blir det gratis taco, bordtennisturnering, mega-kahoot og vårrull-workshop, opplyser Alkemade.

Inngang til klubben er også gratis for alle. Klubben holder til i Jomfrulandveien 2. Frivillige vakter vil være til stede.

– Det kule med dette prosjektet er at det er ungdommene som står bak det, som har kommet på alle ideer og har utformet hva klubben skal være. Følg med på Facebook-siden til Hole Ungdomsfrivilligsentralen for å bli oppdatert på kommende klubbkvelder, blant annet natt til 1. mai-festen. Vi i klubbkomiteen er stolte og spente, og vi håper å se mange ungdommer fra Hole fredag, oppfordrer Alkemade.

LES OGSÅ: De er unge, men de leder hvert sitt politiske parti