Gå til sidens hovedinnhold

Ap, Høyre, Venstre og KrF i Ringerike bør fortsette samarbeidet | Arnfinn Holten

Artikkelen er over 2 år gammel

Senterpartiet får nøkkelrollen hvis Ap eller Høyre avslutter samarbeidet, skriver Arnfinn Holten, leder i Ringerike KrF.

Valg 2019: Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mons Ivar Mjelde, tidligere leder for Ringerike Arbeiderparti, foreslår nå at Arbeiderpartiet avslutter sitt samarbeid med Høyre i Ringerike for å bli mer tydelig. Det kan naturligvis bli en realitet etter valget, for Arbeiderpartiets ordførerkandidat Kirsten Orebråten utelukker det ikke.

Som kjent var det kommunens dårlige økonomi som førte til at Arbeiderpartiet i 2007 inngikk et samarbeid med Høyre, Venstre og KrF for å kunne føre en mer nøktern budsjettpolitikk. Og dette samarbeidet har vart helt til nå.

Etter min mening er det Høyre som har måttet ofre mest av sine hjertesaker. Høyre har måttet akseptere utvidelse av eiendomsskatten til å gjelde hele kommunen og at det ikke er blitt noen konkurranseutsetting av omsorgstjenester.

LES OGSÅ: Per Stamnes | – Lykke til, Mjelde (Ap)  

Høyre har nok vært med på dette fordi det har vært den eneste muligheten for dem, til å få en konkret innflytelse på kommunens virksomhet og økonomi. Det har vært bra for dette samarbeidet at Venstre og KrF har vært med for å få til samlende løsninger.

KrF har som første samarbeidsalternativ ved dette kommunestyrevalget, det firepartisamarbeidet som er der nå. Men dersom Arbeiderpartiet eller Høyre ikke lenger blir med på dette, skaper det en ny situasjon.

Da blir det Senterpartiet som får nøkkelrollen, fordi en ny samarbeidskonstellasjon vil avhenge av hva Senterpartiet vil. Sannsynlig representant-fordeling ut fra meningsmålingene tilsier det. KrF kan bli med i en slik konstellasjon, forutsatt at vi får tilstrekkelig gjennomslag for våre saker.

Les også

Tre uker før valget er politikerne fortsatt tause: – For tidlig å si noe!

 

Kommentarer til denne saken