Konferansier for dagen er skateboarder Anne Sem-Jacobsen, medlem i Ringerike Rullebrettklubb og kjent fra blant annet Hønefossrevyen og fra radio.

– Jeg mener det virkelig, skatemiljøet er et av de absolutt mest inkluderende og fine miljøene som finnes, sier hun.

Vanskelig

Hun forteller at dette er en vanskelig sport, og at man kan terpe og terpe på de samme triksene, om igjen og om igjen og om igjen.

– Derfor er det så sykt moro når man endelig får det til, og alle de andre jubler for deg, uansett hvilket nivå du er på, eller hvor gammel du er.

Anne har sett fram til åpningen av Fosseparken, og gleder seg stort.

Rulling har hovedfokus

Programmet for dagen er innholdsrikt, men det rullingen som etter selve åpningsseremonien er hovedfokus. Her får publikum virkelig sett spektakulære stunt på betongen. Det er invitert gode skatere fra både inn- og utland. Navn nevnes ikke her, da de er mange.

Dyra fra Musikalkollektivets Madagaskar vil gjøre spillopper i hele parken, både før og etter åpningsseremonien, for å more både store og små. Dansekompaniet fra samme kollektiv, vil vise energisk dans.

For dere som ikke har hørt det lokale bandet Funkynylon før, – gled dere. Her blir det stemning.

Ordføreren klipper snora

Ringerikes ordfører Kirsten Orebråten vil stå for den høytidelige åpningen av parken, med medlemmer fra rullebrettklubben.

DJ Dennis vil spille musikk litt utover ettermiddagen, og så er det bare å rulle i vei, enten du har BMX, sparkesykkel, skateboard eller rulleskøyter. Foretrekker du en litt roligere aktivitet, så kan du spille bordtennis, basketball eller petang. Eller du kan rett og slett bare nyte å være i parken, se på de aktive og finne deg noen å skravle med, ikke bare på åpningsdagen, men også alle dager etter denne.

Fosseparken er ikke bare en skatepark, Fosseparken er en sosial møteplass for alle, på tvers av generasjoner, og til fremme for folkehelsen, både for det fysiske og det psykiske.

Aktører

Det er Ringerike kommune og Ringerike Rullebrettklubb som står for åpningsfesten. Rullebrettklubben har en dugnadsgjeng på bortimot 30 personer, og ansatte i kommunen stiller også opp som frivillige for å få til denne festen for innbyggere i Ringerike.

De ønsker velkommen, og her blir det gratis inngang, gratis mat og drikke, vafler og kaffe. BUA vil være på plass og låne ut utstyr. Rullebrettklubben vil ha stand med informasjon om klubben. Betongpark vil også ha representanter i parken, med designere og skatere.

Næringslivet både i Hønefoss, Sandvika og Oslo har gitt fantastiske gaver som skal trekkes som gevinster på Fosseparkens åpningsfest. Det er de som har meldt seg inn som aktive medlemmer, støttemedlemmer eller familiemedlemmer i Ringerike Rullebrettklubb som er med i trekningen.

En gave til innbyggerne

Ringerike kommune står bak prosjektet Fosseparken, og er eier. De har finansiert parken, som er en fantastisk gave til Ringerikes innbyggere, og til alle som kommer som gjester til vårt distrikt. I tillegg er parken støttet av spillemidler og av Skue Sparebank Hønefoss. Det er Betongpark AS som har levert arbeidet med design, brukermedvirkning, prosjektering og utførelse som totalleverandør.

Ringerike Rullebrettklubb har i dag 99 medlemmer, alt fra barnehagebarn, til proffe musikere, skuespillere, bankfunksjonærer, bønder, skoleelever, journalister og studenter.

LES OGSÅ: Nå starter byggingen av etterlengtet park: – Endelig er vi i gang!

Medlemmene er i alder fra 4 til 57 år. Klubben søker stadig etter flere, både aktive og støttemedlemmer. Støttemedlemmer er viktig i forhold til at klubben skal holde på sin visjon om at ingen skal ekskluderes, og støttemedlemmer bidrar til at klubben kan kjøpe utstyr som kan lånes ut til barn og unge som ikke har dette selv.

Klubben tar imot medlemmer som skater, kjører BMX, sparkesykkel og rulleskøyter, familiemedlemskap og støttemedlemmer.