Gå til sidens hovedinnhold

Anita bør bli ordfører i Hole | Eva Bekkelund-Eriksen

Artikkelen er over 2 år gammel

Lederskap og ikke bare vekst er avgjørende for Holes utvikling og fremtid, skriver Eva Bekkelund-Eriksen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Senterpartiets ordførerkandidat i Hole advarer mot en rask og stor befolkningsvekst og anbefaler 1.5 prosent vekst i årene fremover.

Anita Haugland Gomnæs dokumenterer hvorfor vi må være moderate: Kommunens driftsinntekter pr. innbygger er 76.806 kroner. Kommunens driftsutgifter pr. innbygger er 75.666 kroner.

Vi kan med andre ord fort ende i grøfta igjen.

Klokt og kompetent lederskap

Dette bekrefter at vi trenger klokt og kompetent lederskap i årene som kommer. En uklok politikk kan få svært alvorlige følger for alle. Advarselen fra Haugland Gomnæs kom i rett tid, og er helt nødvendig. Partier er allerede i gang med valgkampanjen foran høstens kommunevalg.

Valgflesket blir bare feitere og vanskeligere å fordøye i tiden som kommer.

LES OGSÅ: Anita gikk lei av politikk, nå vil hun bli ordfører i Hole

Arbeiderpartiet er «raske Roger»

Arbeiderpartiet er i krise, stort sett i hele landet. Derfor er det forbausende at Hole Ap har valgt å kjøre på med 60 og 70-talls politikk i årets valgkamp fremfor å tenke nytt, være dynamisk og fremtidsrettet. Følger ikke partiet med på utviklingen?

Partiet mener at rask befolkningsvekst er redningen for Hole. Veksten, vei og bane skal løse problemene i en kriserammet kommune, ifølge Hole Ap. I tillegg lover partiet nye arbeidsplasser, uten å beskrive hvem som skal etablere disse arbeidsplassene eller hva som skal til for at noen vil etablere seg i Hole. Spørsmålet er hva partiet faktisk har sagt og gjort de siste fire årene. Og om innbyggerne i Hole lar seg forføre av en retorikk som preges av krise og panikk.

Det er en viktig sak som må tas med når Hole Ap skal vurderes og veies: Partiet støttet ikke våre egne sambygdinger på Utstranda i striden om 22-juli minnesmerket.

Et viktig prinsipielt spørsmål: Skal vi gi makt og innflytelse til partier og politikere som kan bidra til å splitte fremfor å samle bygda vår?

Eva Bekkelund-Eriksen

Holeværing

Hole

Høyre mangler tillit

Selv ivrige tilhengere og forsvarere av Hole Høyre gjennom mange år gremmes over det som har skjedd med deres eget parti. De siste fire årene har vært preget av skandaler. For eksempel Robek, postkasse-politikeren, økonomiske egeninteresser og forfall ved skoler. Partiet har nominert flere på listen med åpenbare egeninteresser i eiendom og utbygging ved høstens valg. Hole Høyre satser på at folk flest synes det er ok at penger og politikk blandes sammen, selv om det bryter med etiske og moralske prinsipper i et demokrati.

Den økonomiske politikken er en farlig snubletråd. Vi har lite å gå på.

Det kan bli brakker fremfor nybygg for ungdomsskolen. Nedlegging av sykehjemmet er en betent sak. Den politiske håndteringen av vei og bane er blitt en verkebyll. Mange spør seg: Hvordan kan våre egne folkevalgte med ordføreren i spissen si ja til at et unikt landskap og folks nærmiljø ødelegges?

Hva vil du som foreldre, bestemor, bestefar eller tante og onkel si til Hole Høyre, dersom partiet fortsetter å planlegge storskole og utradere gode og trygge oppvekstmiljøer for ungene?

Er det ikke på tide at Hole Høyre fratas makten og blir tvunget til å endre politikk og rydde opp i egeninteressene?

Senterpartiet alternativet

I dette mildt sagt rotete og utfordrende landskapet er Senterpartiet i dag det eneste reelle lokale alternativet. Partiets ordførerkandidat fremstår som seriøs, kompetent og troverdig. Med advarselen om forsiktig vekst og trygg politikk for fremtiden, viser Anita Haugland Gomnæs at hun tar innbyggerne og bygda vår på alvor. Vi kan ikke gamble med fremtiden. Og hvor mange er det egentlig som vil ha mer av den samme feilslåtte politikken?

Derfor trenger vi god og kyndig ledelse, som er opptatt av å ta vare på mennesker og miljø. Lederskap og ikke bare vekst er avgjørende for Holes utvikling og fremtid.

Kommentarer til denne saken