Anders åpnet hoppbakke på gamleskolen sin

Anders Jacobsen stilte opp til åpningen av den nye hoppbakken på Vang skole i Haugsbygd. Her tar han bakkens første hopp, før han hjelper barna på med skiene.

Anders Jacobsen stilte opp til åpningen av den nye hoppbakken på Vang skole i Haugsbygd. Her tar han bakkens første hopp, før han hjelper barna på med skiene. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Anders Jacobsen erklærte den nye hoppbakken på Vang skole for åpnet.

DEL

Skiforbundet kontaktet Vang skole i Haugsbygd i fjor høst og lurte på om de ville ta imot en hoppbakke som kunne plasseres blant lekeapparatene i skolegården.

– Etter et godt samarbeid med kommunen, fikk vi lov til å sette opp hoppbakken. I dag holder vi åpning, og får besøk av Anders Jacobsen som skal være førstemann til å prøve hoppbakken, sier inspektør, Nils Olsen.

Populært

Den nye hoppbakken ble ekstra populær da barneskoleelevene i tillegg fikk besøk av den lokale skihopperen.

– Det er skikkelig tøft at Anders Jacobsen er her, sier guttegjengen Adrian, Jakob, Mikkel og William.

Hoppbakken kan brukes året rundt, og det eneste påbudet er at elevene må ha på hjelm før de setter utfor.

– Miniskiene som brukes i hoppbakken, har vi også fått tildelt av Skiforbundet. Det er nok ikke så mange andre skoler i Norge som har fått tilgang på en hoppbakke som denne, legger Olsen til.

Rekruttering

Etter Jacobsens hopp, stilte barna seg raskt i kø for å være med å prøve ut det nye lekeapparatet.

– Det er veldig gøy å være med på åpningen, spesielt når jeg selv er oppvokst i Haug og har gått på denne barneskolen, sier Anders Jacobsen.

Han er veldig fornøyd med at skolen takket ja til tilbudet fra Skiforbundet, og håper dette vil bidra til å rekruttere flere til sporten han selv liker best.

– Jeg tror dette kan bidra til at flere ønsker å ta turen opp på Ringkollen for å prøve seg i større hoppbakker, og at flere får øynene opp for skihopp, fortsetter han.

Med hoppbakken vil det bli mer tilgjengelig for elevene å prøve ut sporten når de selv måtte ønske.

– Selvfølgelig skal vi ikke kjempe mot fotballen, men jeg synes dette er et veldig godt tiltak for å rekruttere flere i ung alder.

Etter at de første elevene har turt å sette utfor, blir køen stadig lenger, og flere ønsker å ta sitt første hopp.

– Vi skal prøve den en gang altså, bare kanskje ikke akkurat nå, sier venninnene Mina og Johanna, mens de ser bort på den lange køen av ivrige medelever.

LES OGSÅ: Anders Jacobsen: – I dilemma om veien videre og Om comeback, familie og toppsatsing

Artikkeltags