Gå til sidens hovedinnhold

Ambulanse i dødsulykke i Drammen

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann i 70-årene døde i ulykken i Drammen.

DRAMMEN: Politiets oppdragsleder Erik Olsen bekrefter overfor Drammens Tidende at en ambulanse er involvert i ulykken i Rosenkrantzgata. En pasient ble også kjørt til traumemottaket med alvorlige skader.

– Vi har opplysninger om at det er fem biler pluss en ambulanse involvert i ulykken. Det er en alvorlig ulykke, sier han.

Ifølge DTs reporter på stedet lander luftambulansen klokken 12.35.

Klokken 12.45 melder politiet at tre personer er skadet, hvorav to alvorlig.

Vitner på stedet opplyser til DT at ambulansen kom innover Rosenkrantzgata i venstre fil retning Drammen, og rett etter innkjøringen til Kiwi/Ligosenteret skal en liten personbil ha lagt seg ut i venste fil, foran ambulansen. Ambulansen kjørte da inn i bilen foran med stor kraft, slik at denne ble påført omfattende skader. Hendelsesforløpet er så langt ikke bekreftet av politiet.

Politiets innsatsleder Arne Guddal sier til Drammens Tidende at i alt fem personer er involvert.

– Det er to ambulansearbeidere som begge virker uskadd, men de sjekkes på sykehus. Så er det en kvinne som er kjørt til traumemottaket, og en mann som det drives livreddende førstehjelp på nå. Han anses som kritisk skadet. I tillegg til det var det en pasient i ambulansen som var involvert i ulykken. Denne pasienten er også kjørt til traumemottaket, sier Guddal.

Mannen med livstruende skader er fløyet bort med ambulansehelikopter.