Tre dager etterpå var han strålende fornøyd med mini-festivalen, og slo fast: jeg gleder meg allerede til høstprogrammet!

For Agora Kulturkafés mini-festival Agorasommer ble et svært vellykket forsøk. Tre konsertkvelder ble godt besøkt, mange nye ansikter dukket opp blant Agora K-publikum, og mange artister fikk ny fan-skare i Hønefoss.

Publikum responderte spontant, og folk forlot konsertene med begeistret bifall og positive kommentarer – tilsynelatende klare for flere konserter i Agora Kulturkafé-regi gjennom høsten og vinteren.

For det blir et rikholdig program som slippes for høsten 22 i begynnelsen av august. Og kanskje blir det til og med ny mini-festival neste sommer?

Malstrømfestivalen og Agorasommer som supplerende kulturtilbud i sommerbyen Hønefoss lover bra!

Bildeserie

Se bildene fra Malstrømfestivalen!

Samarbeidspartnere og medarrangører var også svært tilfreds med festivalkveldene. Steffen Skavdal i Bryggerikjelleren smilte bredt og kommenterte rett før konsertstart: «Hva har skjedd?» For i Iskjelleren var det stinn brakke, og stemningen sto i taket allerede fra første låt onsdag kveld.

Festivalens siste konsert var ble en forrykende oppvisning fra briljante vestafrikanske musikere, alle med tilhold i Norge og med stor erfaring fra samarbeid med alskens norske stjernemusikere, men med lange familietradisjoner som skalder og musikere i hjemlandet. Lokale Bacary Sagna (fra Senegal og Jevnaker) sto for flotte vokalprestasjoner, i tillegg til gitar og perkusjon.

Etter hvert kokte det i kjelleren, folk reiste seg, og publikum danset seg begeistret inn i natta.

Tirsdag kveld var det terrassen på Humbar som huset konserten, der Emil Annen Larsen og Reidar Håndstad var kveldens vertskap. Etter hvert blei glisene deres større og større, parallelt med at stemningen på terrassen tok stadig nye høyder.

Ary Morais fra Kapp Verde-øyene sjarmerte og inspirerte publikum i sommermodus til stadig nye høyder med kappverdiske klanger og rytmer – og sammen med de inspirerte og briljant lekende medmusikerne sine ble han selverklært Hønefoss-venn i løpet av kvelden.

Så de kommer nok tilbake, kanskje neste Agorasommer?

Mandag kveld åpnet festivalen i Hønefoss kirke, i samarbeid med Menighetsrådet, med Trygve Westheim som kveldens utsendte og engasjerte representant.

Celloduoen Lofoten Cello Duo spilte og sang på skyhøyt nivå, og tok publikum med storm. Og felesolist Nils Økland viste hele sitt register, med virtuositet, subtil briljans og sjelfull innlevelse hvorfor han er en musikere på aller høyeste nivå.

Med seks forskjellige feler trakk han stemningen i taket helt på egen hånd.

Dette ga mersmak, både for arrangører og publikum!