Agora Kulturkafé (m/samarbeidspartnere) kan på denne måten feire - sammen med et forhåpentligvis tettpakket, heftig og begeistret publikum - at Kulturrådet har gitt Agora K tilsagn om støtte også for høsten 2023!

Fabelaktig Balkanmusikk på Alles Kulturhus med Daniel Lazars ensemble «Taraf de la Nord» i Bysalen Amfi, 3. juni. Den gnistrende felespilleren Lazar har tidligere spilt for Agora K i Hønefoss med både Solfrid Molland og Ingrid Jasmin, og har nå toppet et lag for å skape den entusiasmen og gløden - ja, rett og slett formidle den magiske vibben (!) - som kjennetegner Balkanmusikken, og som framføres i nye, friske og moderne arrangementer! Med seg på laget har han blant annet den geniale, legendariske trekkspilleren Lelo Nika - omtalt som «en av de beste i verden». Med Taraf de la Nord vil vi få oppleve et oppkomme av virtuositet, intensitet og følsomhet, rå energi og fargesprakende musikk på scenen! Programmet vil omfatte elementer av både balkansk folkemusikk og tradisjonsrik sigøynermusikk på Balkan, samt utøvernes egne komposisjoner.

Dagen etter følger en fantastisk heftig feelgood-sommerkveld på Humbar 4. juni, med det legendariske, erfarne og prisvinnende pop-folk-rock-bandet REAL ONES. En unik blanding av folk, pop og rock, framført av førsteklasses musikere med scenekarisma og publikumstekke. Gjennom smått utrolige 29 år har Real Ones opparbeidet seg et rykte som et fantastisk liveband og som et av de mest originale norske bandene noensinne. Tolv album, fire EP-er, to Spellemannpriser og mer enn 1000 konserter i 15 land på tre kontinenter senere, er de fem barndomsvennene fra Bergen klare for nye eventyr. I Dagbladet omtalt slik: «Real Ones har lenge vært Norges i særklasse beste liveband. Kanskje er de Norges beste band, punktum.» – Sven Ove Bakke, Dagbladet.

Den tredje av tre juni-konserter, og en fabelaktig avslutning på første halvår 2023: nytt stjerneskudd på norsk musikkhimmel, og fersk Spelemannsvinner i Åpen klasse, Ingrid Jasmin! Nå skal hun fyre opp Bassgarasjen 15. juni - med sitt eget repertoar, en elektro-akustisk blanding av norsk folkemusikk og flamenco i moderne produksjon og formidling, fremført med en lysende, knallsterk vokal. Hun har vakt oppsikt på norsk musikkscene, og er på vei ut i verden! Denne våren Ingrid Jasmin spilt på blant annet Vossajazz, Havana World Music og NRK-scenen (følg hennes konsert på NRK 3. juni!). Slippkonserten for debutalbumet ‘Luna’ ble spilt på Oslo World sist høst, og Dagsavisen beskrev det slik: “ ... en sikker og følelsesladet opptreden fra en artist som åpenbart er født for scenen. Man kan lett se for seg hvordan hun kan bli den neste store flamencoinspirerte artisten ut også internasjonalt.» Ingrid Jasmin trollbandt Agora Humbar høsten 2022, i en trio med Lazar/Meskovic. Nå kommer hun med fullt band - og Agora inviterer til heftig happening!

Kulturrådets vedtak betyr, understøttet også av løfterike intensjonserklæringer fra Ringerike kommunes Kulturkontor, at Agora Kulturkafé kan formidle en ny serie med kulturopplevelser de neste månedene. Høstprogrammet legges klart medio juni - og det samme gjelder eventuelle sommer-overraskelser!

Forhåndssalg på Ringbillett for Humbar-konserten 4. juni, og via Alles Kulturhus til 3. og 15. juni.