– Vi er spente på hvor mange som kommer til å søke, men vi er helt sikre på at det er et marked for skolen. Vi må nok ha 15 elever for å kunne starte, men det tror vi ikke blir noe problem, sier Hannisdal.

I første omgang er det aktuelt å starte opp en skole for 1. til 4. trinn eller kanskje 1. til 5. trinn, og så bygge ut med flere elever etter hvert.

Fått godkjenning

Nylig fikk Hannisdal-paret de nødvendige tillatelser fra Udir til å starte opp skolen. Det var nødvendig å vente på disse avklaringene før de kan gå aktivt ut og søke etter elever og ansatte.

– Vil dere klare å kunne åpne allerede til høsten?

– Jeg kan ikke gi en 100 prosent garanti, men vi både håper og tror det skal være mulig. Vi gjør alt vi kan for å komme i gang, og så kan vi heller utvide skolen etter hvert, svarer Hannisdal.

Foreløpig er det ikke avklart hvor skolen kommer til å holde til, men det er helt sikkert at det ikke blir på Hønefoss skole. Den plasseringen har aldri vært aktuell.

Lokal skole

– Vi ønsker å være en skole for barn som bor i Ringerike, Hole, Jevnaker, Lunner og Gran. Skolen skal ligge i Ringerike kommune, og området nær grensa til Jevnaker er særlig aktuelt, sier Hannisdal.

Discovery International School vil ha mye av undervisningen på engelsk, men elevene skal også ha norskfaget. I tillegg vil en del av undervisningen i matte foregå på norsk.

Det er likevel ikke sånn at elevene må kunne mye engelsk før de starter på skolen. Der skal elevene kunne gå rett inn i en klasse og lære underveis.

LES OGSÅ: Agnar og Heidi fikk grønt lys for skoleplaner – tror på åpning i 2020

– For alle barn

De understreker at dette er en skole for alle barn, ikke bare utenlandske. De ser på skolen sin som et alternativ til den offentlige skolen. Heidi Jo Hannisdal er fra Minnesota i USA, mens Agnar er fra Norge. De viser til at det å kunne engelsk og opparbeide seg en kompetanse om internasjonale forhold vil være bra for den enkelte i arbeidslivet når de blir voksne.

De har døtrene Madelen Noelle (5) som skal starte på skolen til høsten og Kate Evelyn (3). Familien bor på Jevnaker, og ekteparet undersøkte tidlig muligheten for om Oslo International School ville starte en skole på Ringerike. Det var ikke aktuelt.

Ekteparet ønsket at datteren skulle gå på en skole der hun kunne få lære engelsk. Nå har de selv satt i gang det arbeidet, men de understreker at dette ikke er noe de gjør for henne, men fordi de vil gi alle barn lokalt en mulighet til å gå på en slik skole.

Samarbeid og musikk

Skolen skal følge det internasjonale International Baccalaureate (IB-programmet) i likhet med rundt 40 andre skoler i Norge. I tillegg til at mye av undervisningen skal foregå på engelsk, vil de ha mye fokus på gruppearbeid.

Musikk blir også en sentral del av undervisning.

– Forskning viser at det å bruke musikk har en veldig positiv effekt på læring, sier Heidi Jo Hannisdal.

Nå er de spente på hvor mange som søker seg til skolen.

LES OGSÅ: Heidi Jo og Agnar vil gjenåpne Åsbygda skole: – Undervisning vil kun foregå på engelsk