Advarer ungdommer mot å lage store forsamlinger i mai

I år kan ikke ungdommer samles for å feste slik de har pleid særlig natt til 1. og 17. mai.

DEL

Ungdommer kan fortsatt oppholde seg på offentlige steder og private områder, så sant de overholder smittevernreglene, skriver SLT-koordinator Karianne Berg og politikontakt Terje Hoch-Nielsen i en felles uttalelse.

Men de store folkeansamlingene man er vant til på disse kveldene, kan man ikke ha. Kommunene og politiet ber foreldre informere sine håpefulle om rådene fra helsemyndighetene:

  • Hold to meters avstand til hverandre
  • Unngå ansamlinger med flere enn 5 personer
  • Vaske hendene ofte
  • Ikke del drikke med hverandre

– Politiet og utekontakten har observert samlinger av ungdom som er bekymringsfull. Det er for mange samlet på samme sted, og dette medfører en økt risiko for smitte, påpeker de.

I maidagene vil både politiet og kommunalt ansatte være ute og gi råd, veiledning og hjelp til befolkningen. Dersom de ser ansamlinger som betraktes som risikopreget for smittespredning, enten i form av antall personer eller grad av beruselse, vil det kunne medføre bortvisning. For ungdom under 18 år vil vi forsøke å varsle foresatte, som må påregne å hente sine ungdommer, skriver politikontakten og SLT-koordinatoren.

– De fleste ungdommer i Ringerike og Hole har håndtert situasjonen godt, men vi forstår at mange synes dette er vanskelig. Både politi og kommunene håper alle vil bidra til å forhindre smittespredning, og bidra til at færrest mulig blir smittet eller smitter andre, oppsummerer de.

Artikkeltags