Gå til sidens hovedinnhold

Advarer ungdommer mot å lage store forsamlinger i mai

Artikkelen er over 1 år gammel

I år kan ikke ungdommer samles for å feste slik de har pleid særlig natt til 1. og 17. mai.

Ungdommer kan fortsatt oppholde seg på offentlige steder og private områder, så sant de overholder smittevernreglene, skriver SLT-koordinator Karianne Berg og politikontakt Terje Hoch-Nielsen i en felles uttalelse.

Men de store folkeansamlingene man er vant til på disse kveldene, kan man ikke ha. Kommunene og politiet ber foreldre informere sine håpefulle om rådene fra helsemyndighetene:

  • Hold to meters avstand til hverandre
  • Unngå ansamlinger med flere enn 5 personer
  • Vaske hendene ofte
  • Ikke del drikke med hverandre

– Politiet og utekontakten har observert samlinger av ungdom som er bekymringsfull. Det er for mange samlet på samme sted, og dette medfører en økt risiko for smitte, påpeker de.

I maidagene vil både politiet og kommunalt ansatte være ute og gi råd, veiledning og hjelp til befolkningen. Dersom de ser ansamlinger som betraktes som risikopreget for smittespredning, enten i form av antall personer eller grad av beruselse, vil det kunne medføre bortvisning. For ungdom under 18 år vil vi forsøke å varsle foresatte, som må påregne å hente sine ungdommer, skriver politikontakten og SLT-koordinatoren.

– De fleste ungdommer i Ringerike og Hole har håndtert situasjonen godt, men vi forstår at mange synes dette er vanskelig. Både politi og kommunene håper alle vil bidra til å forhindre smittespredning, og bidra til at færrest mulig blir smittet eller smitter andre, oppsummerer de.

Kommentarer til denne saken