Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsler for både Vestlandet, Rogaland, Sørlandet og Østlandet om tiltakende dårlig vær utover onsdagen.

Folk bes om å sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

Onsdag ettermiddag og kveld ventes sørvest sterk kuling på kysten og i fjellet, kan hende liten storm både på Sørlandet og på Østlandet. Også her vil vinden minke utover ettermiddagen og kvelden.

Mye vind vil det bli også resten av uka og inn mot helgen, men ikke fullt så mye som på onsdag.

Forsikringsselskap advarer

– Det er spesielt kastevindene vi frykter vil gjøre størst skade. Disse kan komme opp i 35 meter i sekundet, altså orkan, og vil være kraftige nok til å kunne løfte en trampoline opp i luften. Det er bare å innse at sommeren er over, og få sikret alt av løse gjenstander utendørs så raskt som mulig, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Han råder folk til å binde fast trampolinen, rydd inn sommeren for i år, og sørg for at avløp og rister er åpne så nedbøren kan renne vekk fra eiendommen.

Også båteieren oppfordres til å sikre verdiene.

– Har du fremdeles båten liggende sommerfortøyd i båthavna er det ingen tid å miste. Sjekk at båten er skikkelig sikret, helst med fire punkter, før stormen treffer. Hvert eneste år har vi en rekke båtskader i forbindelse med de første høststormene, og mange kunne trolig vært unngått med bedre sikring, sier han.

(©NTB)