Gå til sidens hovedinnhold

Ådal best i Buskerud: – Flott arrangement

De beste TINE Fotballskolene i hver fotballkrets er nå kåret, og i Buskerud gikk Ådal IL helt til topps.

Nå har fotballforeldre, fotballkretser, NFF og TINE evaluert årets fotballskoler og kåret den beste i hver av de 18 fotballkretsene, i tillegg til å ha kåret landets beste. Ådal IL vant for Buskerud, mens Bud IL gikk til topps på landsbasis, skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Ådal IL vant med følgende begrunnelse:

«For å være en liten klubb i Buskerud har Ådal fått en virkelig bra TINE Fotballskole med mye aktivitet for de små. Flott arrangement med stort fokus på smittevernrutiner blant annet ved bespising. Veldig gode logistikkløsninger. Meget positiv med minst 40 % andel jenter som deltok, særlig i de yngste klassene. Bra engasjerte trenerveiledere som gjorde dagen for de små enda morsommere. En flott TINE Fotballskole der du selv kunne tenkt deg å være med som deltaker.»

– Det viser jo at vi gjør noe rett med måten vi gjennomfører skolen vår på. I år måtte vi utsette innbydelse da det var lenge usikkert om vi kunne gjennomføre ihht. Covid 19. Mye måtte endres med tanke på gruppesamnensetning, smittesporingsrutiner osv. Men med mindre grupper, bespisning på skift og slike ting fikk vi gjennomført med samme antall som siste år, sier fotballeder i Ådal, Erik Hagen.

– Vi benytter egne, unge fotballspillere sammen med noen av våre trenere og tror ungene som er med setter pris på at de kjenner instruktørene. Kjente ansikt fra bygda. Vi må rette en takk til alle disse som stiller opp år etter år å gjør slik at vi klarer å gjennomføre. Vi må også rette en takk til fotballegenden Svein Lafton som påtok seg ansvaret som leder for fotballskolen vår i år, noe vi håper han fortsetter med, forteller Hagen.

Stjernene hyller vinnerne

Landslagsspillerne Martin Ødegaard og Caroline Graham Hansen hyller vinnerne og forteller om gode minner fra deres tid på TINE Fotballskole.

– Jeg husker selv at jeg var med på TINE Fotballskole som barn. Det er kjempegode minner der vi spilte fotball med venner hele dagen, og en fantastisk arena for både fotball og det sosiale. Det er godt å se at det er så mange flinke klubber rundt omkring i landet som ivaretar disse opplevelsene for barna, og jeg ønsker å gratulere Ådal med velfortjent pris, sier landslagsspiller Martin Ødegaard.

Kåringen er basert på TINE og NFFs hovedinnsatsområder på fotballskolen, som er jenteandel, Fair play og sunt kosthold.

– Det var på TINE Fotballskole det startet for meg, og et sted jeg virkelig koste meg med fotballen. Jeg har mange gode minner derfra. Det er veldig gledelig å se at deltakelsen og ikke minst jenteandelen bare øker fra år til år. Og at dette bidrar til å rekruttere flere jenter til fotballen er fantastisk. Veldig fint at så mange klubber er bevisste på det og Ådal har virkelig fortjent denne prisen, sier Caroline Graham Hansen.

NFF roser klubbene

Forbundet skriver videre at siden 2020 ble et spesielt år, har det vært viktig for TINE og NFF å få tilbakemelding fra foreldre. Tilbakemeldingene har generelt vært meget positive, og ikke minst viktig for TINE og NFF i arbeidet med TINE Fotballskole i årene som kommer.

– TINE Fotballskole er en fantastisk og veldig viktig arena for aktivitet og sosialt fellesskap for mange tusen barn. Mer enn noen gang ser vi hvor verdifullt dette tilbudet er, som gir alle barn mulighet til å oppleve fellesskap på en trygg arena gjennom et sportslig tilbud. Vi er veldig takknemlige for den flotte jobben alle klubbene legger ned, ikke minst i år da utfordringene var større og annerledes enn tidligere. Det har blitt jobbet helt fantastisk, og det er gledelig å se på tilbakemeldingene at vi har klart dette på en trygg og god måte. Det er en glede for oss å gi en pris til Ådal IL som en av de av dem som har vært flotte eksempler på hvordan vi ønsker å gjennomføre TINE Fotballskole, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

– Etter denne utmerkelsen tror jeg også det blir lettere både for oss i styret å fortsette ned Tine Fotballskole og få ned oss ivrige medspillere til gjennomføring, samt at muligens enda flere foresatte sender sine håpefulle til de neste års fotballskoler, sier Ådal-lederen.

Kommentarer til denne saken