Gå til sidens hovedinnhold

Denne mannen økte sin formue med 2,7 millioner hver dag det siste året

Artikkelen er over 4 år gammel

Hønefossmannen Aage Thoresen (62) har i løpet av det siste året økt sin formue med en milliard kroner.

Det betyr at hans formue økte med litt over 2,7 millioner kroner – hver dag i 365 dager. På Kapitals liste troner han nå på 41. plass blant landets rikeste.

Mannen bak butikksuksessen, AKA, fortsetter sin suksess innen eiendom. Da Kapital gikk i trykken besto AKAs portefølje innen eiendom av totalt 157 eiendommer og en eiendomsmasse på 300.000 kvadratmeter. Næringseiendommene har økt i verdi det siste året, og AKA fortsetter å vokse. Slikt gjør at formuen til Aage Thoresen og hans familie også øker.

Velstående kunsteier

I konkurransen om å være rikeste person med tilknytning til vår region, har Thoresen gjort et solid byks innpå Kistefos-eier Christen Sveaas. Kunstelskeren er nummer 28 på rikinglista. Han har ifølge Kapital en formue på 4,75 milliarder kroner – en nedgang på 200 millioner kroner fra høsten 2015.

Arne Blystad (61), som hadde sin oppvekst på Sokna, er god for 3,7 milliarder kroner og er nummer 57. Han har økt sin formue med 800 millioner kroner siden siste beregning.

Soknamannen Bjørn Kjos flyr fortsatt høyt med flyselskapet Norwegian og har økt formuen med 150 millioner kroner. 70-åringens formue er beregnet til 3,6 milliarder og han er på 58. plass.

Olav Thon på Sollihøgda har plassert mesteparten av sin formue i en stiftelse og er nå nummer 131 på listen med 1,8 milliarder kroner i formue.

Eieren av Hadeland Glassverk, Atle Brynestad, er i positiv framgang og har økt formuen fra 750 til 900 millioner kroner. Han er nummer 269 på rikinglista.

Godt år for Røysi

Oddvar Røysi klarer seg også svært bra. 76-åringen har økt sin formue med 100 millioner kroner det siste året. Kapital har beregnet hans formue til 650 millioner kroner.

Listen toppes nok en gang av "norsk-kypriotiske" John Fredriksen. Kapital har beregnet hans formue til 92 milliarder kroner – en nedgang på fem milliarder fra året før.

Kommentarer til denne saken