Gå til sidens hovedinnhold

9.000 norske Ving-kunder rammet av Thomas Cook-konkurs

Artikkelen er over 2 år gammel

Reiseselskapet Thomas Cook avvikles med øyeblikkelig virkning. 9.000 nordmenn strandet i utlandet.

NETTAVISEN: – Til tross for flere forsøk har ikke forhandlingene resultert i en enighet mellom selskapets interessenter, skriver selskapet i en pressemelding.

Over 9.000 nordmenn og 34.460 personer fra hele Norden er på reise med selskaper under Thomas Cook. Selskapet opplyser at alle fly mandag er innstilt.

Selskapet måtte ha 2,2 milliarder kroner (200 millioner pund), i tillegg til en avtale om ny kapital til en verdi av 10 milliarder kroner (900 millioner pund) , om for å bli reddet. Dessverre for reisende og ansatte endte krisemøtet natt til mandag resultaløst.

I tillegg til ansatte som mister jobben utløser krisen tidenes transportnøtt for myndighetene i flere europeiske land.

For gjester som har booket eller vurderer å booke, gjelder det samme som alltid. Det vil si at man er beskyttet av reisegarantien, sier kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson i Thomas Cook Nord-Europa til nyhetsbyrået TT.

For Norges del er alle pakkereiser er beskyttet av Reisegarantifondet. Fondet sørger for at arrangører av pakkereiser og sammensatte reiser stiller lovpålagt garanti og at de reisende får refundert sine forskuddsbetalinger, eller en alternativ hjemreise når en arrangør går konkurs.

Ved en konkurs kan kunder søke om erstatning hos Reisegarantifondet på deres nettsider ved å legge fram reisedokumenter og kvittering på betalt reise.

9.156 nordmenn rammet

Dette gjelder imidlertid ikke for kunder som har kjøpt en ruteflybillett eller bare en hotellovernatting, ifølge fondets nettsider.

Nettavisen var lørdag i kontakt med Ving Norge. De er en del av det nordiske reisekonsernet Thomas Cook Northern Europe, som igjen er en del av Thomas Cook Group PLC.

- Vi forstår at våre kunder blir bekymret av alle mediespekulasjonene rundt Thomas Cook, sa Marie-Anne Xachrisson til Nettavisen lørdag.

Ifølge E24 er 9.156 nordmenn på reise med flyselskapet på ulike destinasjoner i hele verden. 8.685 av disse er på tradisjonelle charterreiser, mens resten er på ferie basert på rutefly til og fra norske flyplasser.

Ved 06-tiden mandag morgen glimrer informasjon til de reisende med sitt fravær. På Ving Norges nettsider ligger det ute en melding om at arbeidet med å redde selskapet fremdeles pågår.

Er Thomas Cook i ferd med å gå konkurs?Vi jobber med en rekapitaliseringsplan som vil gi Thomas Cook mer økonomisk stabilitet i fremtiden.

Kommentarer til denne saken