Nettavisen: Hvis det skulle være en regnværsdag, eller du bare har lyst på en pause fra hverdagsferien så har vi lett fram hele 69 klassiske TV-serier du bør se på i sommer.

Listen under er sjangerinndelt. Vi gjør oppmerksom på at enkelte av seriene selvfølgelig kan argumenteres for at kan passe i flere sjangre. I sjangeren har vi skrevet hvor serier opprinnelig kan strømmes. TV 2 Play tilbyr Disney+ og Britbox, mens Strim har Viaplay, HBO Max, Paramount+ og TV 2 Play film og serier.

Komedie

Blackadder (Sorte orm) - noe av de morsomste som har kommet fra England noen gang. Rowan Atkinson spiller hovedrollen. En hysterisk komedie som skal fortelle sannheten om mannen som stod bak nesten alt av engelsk historie. Kan strømmes på Britbox.

Absolutely Fabulous - en komedieserie som følger to kvinner i sine beste aldre som drikker som svamper, fester, og jobber bittelitt inneimellom. Kan strømmes på Britbox.

The Office (UK) - den originale serien med Ricky Gervais, Stephan Merchant og Martin Freeman. Like morsomt som det til tider gjør vondt å se på. Kan strømmes på Britbox og HBO Max.

The Big Bang Theory - en serie du kan se om igjen, og le nesten like mye som første gangen du så den. Kan strømmes på HBO Max.

Weeds - en morsom serie om hva som skjer når en helt vanlig forstadsmamma begynner å selge dop. Kan strømmes på HBO Max og Viaplay.

How I Met Your Mother - en sitcom slik den skal være. Ikke alt for vanskelig å følge med på, men morsom nok hele tiden. Du kan se den på Disney+

Spaced - gjennombruddet for Simon Pegg i en serie som har flere popkulturelle referanser enn du kan drømme om. Kan strømmes på Prime Video.

Mash - kanskje den største klassikeren av dem alle har 11 morsomme sesonger. Kan strømmes på Disney+

Fleksnes - norsk klassisk humor på sitt aller beste. Kan strømmes på NRK.

Community - en morsom serie som er selvironisk og avslappende samtidig. Mister litt kvalitet etter hvert, men starten er glitrende. Kan strømmes på Netflix og Viaplay.

Høy på Pæra/Keeping Up Appearances - en herlig nostaligitripp som fortsatt er like bra. Kan strømmes på Viaplay.

Spin City - Michael J. Fox er sjarmerende og serien lett å like. Kan strømmes på Viaplay.

Two and a Half Men - serien som måtte bytte hovedrolleinnehaver er enkel og fin underholdning i mange sesonger. Kan strømmes på Viaplay.

My Name is Earl - en serie for mange gikk glipp av her til lands. Særdeles morsomt om en fyr som absolutt ikke har alt på stell. Kan strømmes på Disney+.

Flight of the Conchords - en merkelig, men veldig sjarmerende komedieserie. Kan strømmes på HBO Max.

Arrested Development - veldig morsom serie som i hvert fall har tre veldig gode sesonger selv om restarten av den ikke er like morsom. Kan strømmes på Netflix.

Cheers - en klassisk komedie som er som en hjertevarm venn som besøker deg igjen. Kan strømmes på Viaplay.

Krim

Broadchurch - en av de beste krimseriene som har kommet de siste årene. En 11 år gammel gutt blir funnet død, og lokalsamfunnet i en liten engelsk by blir aldri det samme. Med David Tennant. Kan strømmes på Britbox.

Vera - kjent for oss fra påsken, men denne krimserien har ti sesonger du kan strømme med en utrolig jevn kvalitet. Kan strømmes på Britbox.

Prime Suspect - Helen Mirren er genial i denne krimserien som har sju sesonger. Høy kvalitet med en serie som vel strengt tatt er veldig lange filmer delt i to. Kan strømmes på Britbox.

Twin Peaks - kanskje den beste TV-serien som er laget, i ren subjektiv vurdering. Engasjerende fra første episode, og noe helt utenom det vanlige. Kan strømmes på Paramount+ og Viaplay.

Sherlock - denne veldig gode serieversjonen av Sherlock Holmes er en slik serie du må ha sett. Kan strømmes på Prime Video.

Rød snø - en norsk klassiker som har holdt seg særdeles godt. Kan strømmes på NRK.

Poirot - hele 13 sesonger med helstøpt krim. Kan strømmes på Britbox.

The Wire - helstøpt krimdrama fra USA som virkelig kan måle seg med det vi normalt får fra de britiske øyene. Kan strømmes på HBO Max.

Drama

Livet med Larkins - den engelske tittelen er The Darling Buds of May, og de tre sesongene du kan strømme på Britbox nå er et velkomment gjensyn for mange.

Entourage - denne serien baserer seg delvis på Mark Walhbergs eget liv, og følger en gjeng med gutter som krasjer rett inn i Hollywood. Kan strømmes på HBO Max.

From the Earth to the Moon - en serie som forteller historien om månelandingen. Kan strømmes på HBO Max.

Rome - en serie som fikk alt for få sesonger rett og slett fordi den var for dyr å lage. Veldig god historisk dramaserie med mye action, og en god del annet. Kan strømmes på HBO Max.

Nip/Tuck - dramaserie om et par med plastiske kirurger uten særlig mye moral. Kan strømmes på HBO Max.

Felicity - en virkelig klassiker med strålende Keri Russell i en serie laget av J.J. Abrams. Kan strømmes på Disney+

OZ - en virkelig god serie om livene innenfor murene i et amerikansk fengsel. Kan strømmes på HBO Max.

The Sopranos - bedre serie om en mafiafamilie vil du ikke finne. Stor underholdning med både action og mye drama. Kan strømmes på HBO Max.

My So Called Life - at denne serien bare fikk en sesong er en skandale, men den sesongen som finnes er virkelig god. Kan strømmes på Disney+

Girls - en av de mest ekte seriene laget om hvordan det er å være ung kvinne. Også veldig morsom. Og flau. Kan strømmes på HBO Max.

The Good Wife - et veldig godt drama om en kvinne som må ta tak i det meste etter at hennes mann havner i fengsel. Kan strømmes på Viaplay og TV 2 Play.

Angels in America - en miniserie som mange har glemt. Her får du Al Pacino, Meryl Streep og Emma Thompson i en sterk serie om AIDS-krisen på 90-tallet. Kan strømmes på HBO Max.

The West Wing - hvis du drømmer om et USA med en president som vet hva hen gjør så er dette serien du ser etter. Politisk drama blir ikke mye bedre enn dette. Kan strømmes på HBO Max.

Six Feet Under - hvis du noen gang lurte på om en serie om et begravelsesbyrå både kunne være morsom og sjarmerende så er dette svaret. Kan strømmes på HBO Max.

Dr. House - om den meget spesielle legen House som kan løse medisinske mysterier ved hjelp av en god dose arroganse. Kan strømmes på Prime Video og Viaplay.

Brothers & Sisters - en slags såpeopera for de som leser bøker? Uansett et godt familiedrama med mange sesonger, og mye drama- Veldig mye drama. Kan sees på Disney+.

Luck - et drama om gambling og hestesport med Dustin Hoffman. Spennende og dramatisk også for de som ikke liker hest. Kan sees på HBO Max.

Dawson's Creek - et klassisk tenåringsdrama som har holdt seg overraskende godt. Kan sees på Netflix.

Californication - et drama med veldig mye humor, og veldig mye sex. Kan strømmes på Viaplay.

Boardwalk Empire - litt slik hvis du likte Sopranos, men her er du i klassiske Atlantic City. Kan strømmes på HBO Max.

One Tree Hill - en høykvalitets-dramaserie for eldre tenåringer som mange kan se på. Kan strømmes på HBO Max.

Action

Deadwood - en av de aller beste westernseriene som er laget, om ikke den beste. Kan strømmes på Paramount+ og HBO Max.

Band of Brothers - en av de første TV-seriene som viste oss at det ikke trengte å være forskjell på kvaliteten på film og TV-serier. Sterkt om andre verdenskrig. Kan strømmes på HBO Max.

24 - den virkelig klassiske binge-serien hvor du nesten ikke klarte å vente til neste episode. Actionspenning på øverste nivå. Kan strømmes på Disney+

Nord og Sør - den klassiske serien som du enten husker eller bør se. Med Patrick Swayze. Kan strømmes på Viaplay.

Prison Break - det tok mange år å komme seg ut av fengsel siden serien gikk fra 2005 til 2017 med 5 sesonger, men dette er kvalitet. Kan sees på Disney+.

Alias - en serie som nesten burde kanskje blitt kalt science fiction, men vi setter den her fordi den har utrolig mye action. Kan sees på Disney+

Miami Vice - dette er en vaskeekte klassiker mange har et forhold til, og serien holder seg også i 2022. Du kan strømme den på Viaplay.

Banshee - en serie mange blunket, og ikke fikk med seg. Actionthriller om en eks-fange som utgir seg for å være politi. Kan strømmes på HBO Max.

How the West Was Won - en virkelig god westernserie som er verdt hvert minutt du bruker på den. Kan strømmes på Viaplay.

Fantasy og science fiction

Carnivàle - en mystisk serie om det som kan virke som et omreisende sirkus, men som er så mye mer. Høy kvalitet, og virkelig noe annerledes. Kan strømmes på HBO Max.

Fringe - en serie som gikk i mange år, og som klarte å beholde mystikken lenge. Følger FBI-etterforskere som etterforsker det overnaturlige. 100 episoder over 5 sesonger. Kan strømmes på HBO Max.

Supernatural - en slags dramaserie om det overnaturlige. Fikk 15 sesonger, så dette er veldig mye å se på. Kan strømmes på HBO Max, Viaplay og Prime Video.

True Blood - dette er den beste vampyrserien som er laget. Drama, spenning og mye sex. Kan strømmes på HBO Max.

Buffy the Vampire Slayer - den tredje beste tv-serien med vampyrer? Uansett veldig enkel og morsom underholdning. Kan strømmes på Disney+

Farscape - en klassisk science fiction-serie som rett og slett gikk under radaren for mange i Norge. Kan strømmes på Prime Video.

Once Upon a Time - en fantasyserie som lar eventyrfigurer komme til live. Mange sesonger med stor fantasyunderholdning. Kan sees på Disney+

Angel - vampyrserie som er en spin-off fra Buffy, og som til tider klarer å være bedre. Kan sees på Disney+

Firefly - en av de aller beste science fiction-seriene som er laget fikk alt for få episoder, men du kan se de som finnes på Disney+

Lost - det kan sikkert hevdes, med rette, at serien sporer litt av etter hvert. Likevel: Dette er mye spenning. Kan sees på Disney+

The X-Files - Sannheten er der ute. En serie som viser FBIs hemmelige byrå for å undersøke alt det overnaturlige i verden i 11 sesonger. Kan sees på Disney+

Blindpassasjer - en norsk science fiction-serie fra de dagene hvor det nesten ikke fantes. Et herlig gjensyn for mange, og en morsom opplevelse for den som ikke har sett den. Kan strømmes på NRK.

Star Trek: Next Generation - sannsynligvis det beste Star Trek har vært. Gode sesonger med veldig mange høydepunkter. Kan strømmes på Netflix.

V - denne klassikeren var det mange som slet med å få sett da den kom. Har kanskje ikke tålt tidens tann helt 100 prosent, men for alle som vil mimre er dette god underholdning. Kan strømmes på Viaplay.