5.109 søkere til videregående i Viken står uten plass: – Alle med opplæringsrett vil få tilbud

Nye Hønefoss videregående skole: Nå er førsteopptaket for videregående skole i Viken gjort, men husk å svare på tilbudet.

Nye Hønefoss videregående skole: Nå er førsteopptaket for videregående skole i Viken gjort, men husk å svare på tilbudet. Foto:

Resultatet av første inntaket til videregående skoler i Viken er klart. 39.964 søkere får nå tilbud om skoleplass kommende skoleår.

DEL

VIKEN: I denne runden er det nesten bare søkere med ungdomsrett som har fått tilbud. Nærmere bestemt 45.073 av totalt 45.183 søkere. Fristen til å svare på tilbudet er 19. juli, skriver Viken fylkeskommune i en pressemelding fredag.

I Ringeriksregionen er det 369 søkere som ikke har fått noe tilbud i førsteinntaket. Til gjengjeld er det 1.889 søkere som har fått et tilbud, viser oversikten hos Viken fylkeskommune.

– Etter første inntak er det totalt 5.109 søkere med ungdomsrett uten tilbud. Av disse er det 3.333 søkere til Vg1. Inntil 15 prosent av plassene på Vg1 er reservert til dem som står helt uten tilbud etter to inntaksrunder, skriver fylkeskommunen.

– Det er derfor mange plasser som ennå ikke er fylt opp. Søkerne har forrang til skoleplass i det inntaksområdet der søkeren var folkeregistrert 1. mars, sier seksjonsleder i seksjon inntak og dimensjonering, Hilde Dahlberg, skriver Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Ida, Ola og William fikk toppkarakterer: Dette skal de bruke sekserne til

Nytt fylke, nytt system, nye tilbud

I puljer på 2.000 sendes det nå ut totalt cirka 45.000 tekstmeldinger til søkere i fylkeskommunen:

– Vi har ny inntaksordning, og ingen andre fylker er i nærheten av å ha så mange søkere. Så det sier seg at dette er en formidabel jobb. Vi har også nye utdanningsprogrammer, og ny struktur på yrkesfag. Så her kommer alt på en gang – men vi har rutinerte folk fra alle de tre tidligere fylkene, så dette skal gå bra, forsikrer Hilde Dahlberg.

Til Drammensområdets 4.372 tilgjengelige skoleplasser, søkte 4.956. Av disse fikk 4.105 tilbud om plass etter første inntak. Dermed står foreløpig 731 uten et tilbud.

Alle søkere med ungdomsrett i Viken fylkeskommune vil få et opplæringstilbud innen 1. september, opplyser fylkeskommunen.

Til Vg1 i Viken har flest søkt seg til studiespesialisering, helse- og oppvekstfag og idrettsfag.

LES OGSÅ: Tonje (19) fikk 22 seksere på vitnemålet: – Valgte en skole hvor jeg ble godt tatt vare på

Husk å svare

Har du søkt, og fått tilbud, må du huske på å svare innen fristen. Dette gjelder både deg som har fått tilbud og deg som kun har mottatt tilbud om plass på venteliste.

Svarer du ikke innen fristen, mister du skoleplassen og eventuell ventelisteplass.

– Det er viktig at også de som takker nei til skoleplass, svarer innen fristen, slik at plassen kan frigjøres for andre, sier Dahlberg.

Resultatet av andre inntaksrunde vil foreligge 25. juli og svarfristen for andre inntaket er 1. august.

Inntakskalender

  • 10. juli første inntak. Husk svarfrist 19. juli.
  • Får du ikke skoleplass i førsteinntaket er du med i neste inntak.
  • 25. juli - andre inntaksrunde. Husk svarfrist 1. august.
  • 2. august til 1. september - suppleringsinntak. I disse inntakene er det kun søkere som ikke har fått noe tilbud om skoleplass som er med. Inntil 15 prosent av plassene på Vg1 er reservert til suppleringsinntak.

Kilde: Viken fylkeskommune

Artikkeltags