Omflakkende russ med brukbart russetog

Russetoget 2015

Russetoget 2015 Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Årets russetog var slett ikke så verst og hadde flere artige poeng. Planleggingen ga resultater.

DEL

I år brøt russen med en lang tradisjon og gikk bort fra bare å planlegge toget i hui og hast i noen få timer samme dag, til å sette seg ned noen dager før og Et godt planlagt russetog i år.

Bedre enn før

Resultatet ble et bedre tog enn vi har sett de siste årene selv om russen sikkert fortsatt kan bli både mer kreative og vågale. Årets håpefulle russekull hadde likevel funnet på flere gode poeng.

Selvfølgelig gjorde de et poeng av at russen ikke hadde noe sted å være og stort sett måtte forflytte seg etter hvert som naboklagene strømmet inn til politiet.

Hele toget startet med utsagnet «Dere synes vi bråker, vi kan være stille vi.» Deretter fulgte mange russ med tape over munnen.

En russejente satte ord på russens følelser, sikkert med mer enn et snev ironi «Jaget mer enn romfolk.»

Men det var også andre artige poenger. En russ hadde bundet seg fast til russebilen sin, han var nemlig Kjos-fast.

  Vaksinedebatt

  Russen har tydeligvis også fulgt med på vaksinedebatten for her var det flere gode poenger om foreldre som ikke vil vaksinere barna sine.

  En russ advarte om at hennes foreldre ikke hadde gitt henne vaksinen mot hjernehinnebetennelse, mens en annen russ mener neste års russ kan takke dem for at hjernehinnebetennelsen neste år blir gratis. Det blir diskutert nå etter tilfeller av hjernehinnebetennelse andre steder i landet.

  Terrorangrepet mot Charlie Hebdo i Paris og kampen for ytringsfriheten fikk også sin plass i toget. «Jeg er i hvert fall ikke Charlie» sto det på en plakat og flere russ hadde tape over munnen.

  En annen russ hadde koblet debatten om ytringsfrihet med debatten om vaksiner med en plakat der det sto: «Hjernehinnebetennelse er mindre farlig enn profetgjengivelse.»

  Ny skole

  Mer lokale forhold spilte også en rolle i russetoget og flere av elevene ved Hønefoss videregående skole nevnte ting som kunne vært bedre ved den flunkende nye skolen. De fikk nemlig fram poenger om dårlig luft i klasserom og svakheter ved ventilasjonen i bygget.

  Ringeriksbanen ble naturlig nok også nevnt i russetoget.

  Neida, ikke slakt

  Russen skal ha ros for mer tydelige plakater og russen var flinkere til å få fram budskapet sitt i år enn det de ofte har vært før. Fint var det også at det sto forklaring på russebilen i toget om hvorfor nettopp de fikk være med.

  Så til deg som bar plakaten: «Venter på slakt av russetoget.» Slakt skal du ikke få, dette var faktisk ganske bra, men vi håper at russetoget blir enda et hakk bedre neste år.

  Artikkeltags