Gå til sidens hovedinnhold

15-åring ble funnet livløs på Kapp - faren er siktet for drapsforsøk

Artikkelen er over 2 år gammel

Ved 08.30-tiden onsdag rykket flere utrykningskjøretøy ut til en enebolig på Kapp. Det hadde skjedd alvorlig voldshendelse på stedet. En mann er siktet for å ha forsøkt å drepe sin egen sønn.

Oppland Arbeiderblad: En person er siktet for drapsforsøk på en mindreårig person etter en alvorlig voldshendelse på Kapp onsdag morgen. Politiet bekrefter dette i en pressemelding ved 13-tiden onsdag og senere på pressekonfereranse ved politihuset i Gjøvik klokka 15.

– Det ble iverksatt livreddende tiltak på en 15-åring umiddelbart ved ankomst. Det er 15-åringens far som er siktet for drapsforsøk. Dette er en dramatisk familietragedie som rammer ei hel bygd, sa Linn Hilde Fosso ved politiet.

Det var tre personer i huset da situasjonen oppsto onsdag morgen. Alle tre har en familierelasjon. Hvilken relasjon den tredje personen, en kvinne ifølge vitner til OA, har, har ikke politiet utgitt noen informasjon om.

Kritisk skadd

Et stort oppbud av helsepersonell og politi rykket ut til stedet onsdag.

– Jeg kan si lite om denne hendelsen, men det er snakk om en alvorlig voldshendelse, opplyste politiets operasjonssentral til OA klokka 09.15.

Politiet ønsket da ikke å si noe om hvor mange personer som eventuelt er involvert eller hvor nøyaktig hendelsen hadde skjedd. Etter det OA kjenner til var totalt tre personer i huset hvor hendelsen skjedde. De tre har en familierelasjon.

På pressekonferanse klokka 15, ble det opplyst at offeret i saken var kritisk skadd.

Les også

Alvorlig voldshendelse på Toten: – Jeg hørte skrik om hjelp

Satte krisestab

Under formannskapsmøte i Østre Toten, få timer etter at hendelsen ble kjent gjennom OA, ble det offentliggjort at det var satt krisestab i kommunen.

«Dette er en tragisk hendelse som berører et helt lokalsamfunn. Rådmannen har satt krisestab», heter det i redegjørelsen som også er lagt ut på kommunens nettsider.

Voldshendelsen skal ha blitt rapportert til nødetatene tidlig onsdag morgen.

Stort oppbud

Politiet hadde onsdag morgen plassert flere patruljer utenfor Kapp kirke, blant annet en hundepatrulje. Hendelsen oppsto i en enebolig i et boligfelt ikke langt fra kirka. Politiet på stedet ønsket heller ikke å si noe om hva som hadde skjedd og oppga at «det koker» på stedet.

Operasjonssentralen fortalte onsdag morgen til OA at situasjonen var uavklart, men at de hadde en del informasjon om situasjonen de ikke ønsker å gå ut med. Senere kom det fram at en person var sendt med livstruende skader til Oslo.

Etter en stund, reiste flere av politets patruljer fra stedet.

TIPS OSSTelefon 4744 0000 Epost tips@ringblad.no Tipsskjema SMS/MMS RBTIPSET til 2005 (1,-)

Kommentarer til denne saken