Gå til sidens hovedinnhold

1 million nye jobber i Norge på tre år

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har kommet 1 million nye stillinger i Norge siden 2016, samtidig som det har forsvunnet 815.000. Omstillingen går etter planen, sier arbeidsministeren.

Det viser tall ABC Nyheter har fått fra Arbeids- og sosialdepartementet.

Andre tall som de har fått, viser at antall sysselsatte har økt med mer enn 47.000 det siste året. På tre år har 130.000 flere blitt sysselsatt, og veksten i sysselsettingen har kommet i hele landet og i de fleste næringer.

Tallene fra departementet viser også at 67,9 prosent av befolkningen mellom 15 og 74 år var sysselsatt i desember 2019, mot 66,5 på bunnpunktet i 2017.

Sysselsettingen blant yngre har økt fra 48 til 51 prosent de siste årene. I den andre enden, blant eldre, har sysselsettingen også økt, særlig i etterkant av pensjonsreformen i 2011, ifølge nettavisen.

– Dette er gledelige tall som viser at omstillingen går etter planen. Det skapes masse nye jobber i privat sektor. Ledigheten har ikke vært lavere på ti år, og utenforskapet er redusert, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) til ABC Nyheter.

– Ett av regjeringens viktigste mål har vært å få ungdom som står på utsiden over i jobb eller tilbake på skolebenken. Når vi ser at andelen unge i jobb øker, er det ikke noe som gleder meg mer, legger hun til.

LES OGSÅ: Slik sparer Inga-Kristine (27) 40 prosent av lønna hver måned: – Det har gått sport i dette

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.