...
Minnesteinen i Søndre Park kan bli flyttet. Foto: Leserfoto

Minnestein kan bli flyttet

"Når sant skal sies" er Søndre park lite i bruk, slår ordføreren fast.

Pål Tr. Mannsverk
Pål Tr. Mannsverk Profil E-post
Publisert 13.08.2013 kl 19:40 Oppdatert 13.08.2013 kl 19:40

Tips en venn på e-post:


...
Miinnesteinen over Leif Ragnar Dietrichson kan bli flyttet fra Søndre Park. Foto: Privat

Flere ganger er det tatt til orde for flytting av minnesteinen for Leif Ragnar Dietrichson, som omkom i en flyulykke sammen med Roald Amundsen. Mange mener at steinen står bortgjemt i Søndre park. Nå følger ordfører Kjell B. Hansen (Ap) opp initiativene.

Han antar at den ble plassert der i 1949 fordi man da trodde at parken ville bli et svært attraktivt og besøkt område. Men Hansen ser "når sant skal sies" at parken er i lite bruk.

Han vil anmode rådmannen om se på saken og eventuelt lage en sak til formannskapet. Ordføreren vil anta at vurderinger om flytting bør skje i et politiske oppnevnt utvalg, uten at det nødvendigvis betyr at politikere bør delta i utvalget. Men han mener at utvalget bør ledes av en representant fra administrasjonen.

Dersom minnesteinen blir bestemt flyttet, bør den nye lokaliseringen kunne markeres i forbindelse med 17. mai 2014, foreslår ordføreren.

På forsiden nå


...

- Det er rett og slett veldig ekkelt

Susann Nordhaug (23) fra Fjellhamar fikk seg litt av en overraskelse da hun skulle til å spise en grillpølse fra Leiv Vidar.

Katt kom hjem innsurret i ølplast

Da katten kom hjem til Vesterntangen søndag, var den i lurvete form.

Eldre dame fratatt førerkortet etter flere nesten-ulykker

En eldre dame i 80-årene ble tidlig lørdag kveld fratatt førerkortet. Politiet var slett ikke fornøyd med kjøreatferden.

...

Her blir han vigslet til biskop

Per Arne Dahl ble søndag vigslet til ny biskop i Tunsberg, i Tønsberg domkirke.