...
Olav Thon er tildelt Den norske friluftsprisen. Foto: Eli Bondlid

Olav Thon fikk friluftspris

Og premien er malt av en annen holeværing.

Eli Bondlid E-post
Publisert 25.08.2012 kl 12:13 Oppdatert 25.08.2012 kl 12:13

Tips en venn på e-post:


...
For 17. året på rad malte Viggo Ree akvarellen til årets Friluftspris. Foto: Eli Bondlid

Den norske friluftsprisen ble i går utdelt på Raufoss. I år ble den gitt til Olav Thon for hans glødende interesse for friluftslivet og for hans bidrag til å bygge ubetjente og selvbetjente turisthytter innenfor Den Norske Turistforenings hyttenettverk. Over flere tiår har Olav Thon Stiftelsen bidratt til 90 hytter over hele landet. Han har også vært hovedmannen bak rehabiliteringen av Sæteren Gård, som har blitt et samlingspunkt for barn og unge i Bærumsmarka.

Aller viktigst i begrunnelsen for valget av Olav Thon, er hans enestående og omfattende turinteresse for skog og fjell gjennom et langt liv. Thon er nå 89 år gammel.

– Få har tilbakelagt like mange mil til fots eller på ski i norske fjell, står det i begrunnelsen.

Lokal akvarell

Prisen består av to kunstverk; en akvarell malt av Viggo Ree og en bronseskulptur laget av billedhogger Bjørn Sørvang Hansen.

Ree har malt for Den norske friluftsprisen siden 1995, og fredag morgen la han siste hånd på verket som skulle gis til Olav Thon. Han synes det er spesielt at to holeværinger er involvert i år.

– I alle år har motivet både for akvarellen og skulpturen vært jerv, som er selveste symbolet på høyereliggende skogstrakter og fjell, forteller Viggo Ree.

Årets akvarell er basert på skisser som han laget etter at han i fjor hadde fire timers fantastiske feltstudier i jerv i Nord-Sverige.

Flere oppdrag

Viggo Ree forteller at han fikk i oppdrag å male prisen fordi han i en årrekke har jobbet med produksjon av bilder der motivet alltid har vært sentrert rundt fugler og dyr, særlig våre fire norske rovdyr. Ree har hatt oppdrag for Den norske Bokklubben, og har utført elleve av Postens frimerker med fuglemotiv.

Han er innkjøpt blant annet av Nasjonalgalleriet og Norsk kulturråd. Ree er også forfatter og har på oppdrag fra Direktoratet for naturforvaltning utgitt Feltbok med artsbestemmelse av fugler og dyr under jaktsesongen, samt bøkene Fugleguiden og Dyrenes Barn på Schibsteds Forlag.

Givere av Den norske friluftsprisen er Helsedirektoratet, Direktoratet for naturforvaltning, Friluftslivets Fellesorganisasjon, og festivalen Friluftsliv for alle.

På forsiden nå


...

- Selvfølgelig er jeg ambisiøs, jeg vet jeg kommer til å bli hovedtrener

Luis Berkemeier Pimenta er lidenskapelig opptatt av talentene. Selv forsto han at hans talent var størst som trener da han var 15 år.

...

Disse møter Tromsø

Når HBK tar imot nedrykkskameratene i Tromsø til førstedivisjonskamp i dag, er det disse som skal kjempe for poeng til hjemmelaget, melder lagets hjemmeside:

Sølvtøy stjålet fra påsketom villa

Ubudne gjester har i løpet av påsken tatt seg inn i en villa på Almemoen.

Reddet 85-åring fra å drukne

...

Da Fredrik Holmby (19) så mannen forsvinne i vannet i sin elektriske rullestol var han snar til å hoppe etter.