...
? Dette er en gladmelding for oss, sier daglig leder Amund Bø i HRA. Han regner med at det nå kan bli mulig å starte byggingen i løpet av året. Foto: Frode Johansen

Får utvide biogassanlegg likevel

Knut Andreas Ramsrud E-post
Publisert 02.03.2012 kl 14:46 Oppdatert 05.03.2012 kl 07:51

Tips en venn på e-post:

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) skjærer gjennom, og gir HRA tillatelse til å bygge ut biogassanlegget. Tidligere har Fylkesmannen avslått søknaden om utslippstillatelse, men departementet er av en annen mening. De opphever Fylkesmannens vedtak.

LES OGSÅ: Nekter å trekke klage

– Dette er en gladmelding for oss, sier daglig leder Amund Bø i HRA. Han regner med at det nå kan bli mulig å starte byggingen i løpet av året.

– Slik jeg forstår det, er vedtaket fra Klif endelig, og kan ikke påklages, sier Bø.

– Saken sendes nå tilbake til Fylkesmannen, som må gi utslippstillatelsen. Så vidt jeg kan skjønne har ikke de annet valg enn å gi tillatelse. Men de kan komme med praktiske krav, opplyser Bø.

Utvidelsen blir en dobling fra dagens kapasitet på 10.000 tonn våtorganisk avfall.

– Vi mener doblingen kan skje uten at det oppstår nye ulemper, sier Bø. Det ekstra organiske avfallet må hentes inn fra andre distrikter; i HRA-kommunene ble det i 2011 hentet inn 7.300 tonn våtorganisk avfall.

– Vi får stadig forespørsler om å ta imot slikt avfall. Senest denne uken måtte vi avslå en henvendelse om 2.500 tonn, forteller Bø.

Sluttproduktet i biogassanlegget er biogass, i tillegg til matjord.

– Om vi når målsetningen vår vil vi kunne produsere gass som drivstoff for bil. Da begynner det å bli veldig interessant, mener Bø.

På forsiden nå


...

UP har tatt åtte førerkort de siste ukene

Det gikk i ett da Utrykningspolitiet gjennomførte nok en fartskontroll i en 30-sone i byen.

Fortsatt uten shorts, men 2.500 kroner fattigere

På prislappen sto det 399 kroner, men etter å ha blitt tatt for tyveri må mannen ut med 2.500 kroner.

Politiet måtte hjelpe rullestolbruker

Respekterer du ikke handikapparkeringen kan det koste dyrt.

Frister med heftig konsert

Noen solide kull er nå uteksaminert fra Ringerike videregående skole, men søkertallet må opp, om linjene skal bestå. MUA slår derfor på stortromma.