...
I Ringerikes Blads lokaler var det helt mørkt etter at strømmen gikk i store deler av Hønefoss sentrum. Foto: Audun Kristiansen Jahren

Strømbrudd også i Hønefoss sentrum

Hele sentrum mørkelagt i over en time.

SE BILDER AV ØDELEGGELSER I DISTRIKTET HER

Audun Kristiansen Jahren
Audun Kristiansen Jahren Profil E-post
Publisert 26.12.2011 kl 19:39 Oppdatert 28.12.2011 kl 12:30

Tips en venn på e-post:

Ved 18.30-tiden mandag kveld gikk også strømmen i Hønefoss sentrum. Ifølge RiK-nettsjef Jan-Erik Brattbakk skyldtes strømbruddet en kabelfeil i Hønefoss-området.

- Det skjedde en feil mens vi jobbet med å rette opp alle de andre problemene i distriktet,og vi jobber med å rette opp feilen, sier han til ringblad.no.

Strømmen kom tilbake i Hønefoss sentrum omkring klokka 19.40.

Før strømbruddet i Hønefoss sentrum var allerede en rekke området i Ringerike og Hole uten strøm.

- Vi har jobb i mange dager fremover, sier Brattbakk.

LES OGSÅ: Mange strømbrudd og nedblåste trær

Særlig vanskelig er det å fikse alle høyspentfeilene i områdene Helgelandsmoen og Nakkerud, og problemene er også store på Vågård, på Eggemoen og i Brekkebygda. I Haugsbygd forsvant også strømmen igjen etter at den hadde vært tilbake noen timer mandag ettermiddag.

- Foruten mange høyspentfeil, har vi også oppdaget en hel del lavspentfeil. Mange har fått røsket ut strømledninger helt inne ved husene sine, og enkelte husstander vil nok dessverre ikke få tilbake strømmen før 4. juledag, sier Brattbakk.

Nakkerud fikk mandag kveld strømmen tilbake igjen, men ifølge nettsjefen vil Ringeriks-Kraft ha full bemanning både i natt og de neste dagene.

- Vi har en stor jobb foran oss, sier Brattbakk.

LES OGSÅ: - Kan ikke love alle strøm i dag

På forsiden nå


...

Klager forsinker denne nye barnehagen

Barnehagen på Elstangen, med planlagt åpning i januar, vil få en forsinket byggestart, og først stå ferdig i august neste år.

...

- Vi er sjokkerte vitner til makt-
demonstrasjon

Utstranda vel er skuffet og sjokkert over at kommunalminister Jan Tore Sanner (H) vil videreføre prosessen med å etablere et minnesmerke på Sørbråten.

Tømmeret skal over på skinner

Treklyngens mål er å øke transporten på jernbane.

...

Demokratisk underskudd

Siden slutten av juli har jeg prøvd å reise en offentlig debatt om fornuften og forvaltningsgrunnlaget bak den sterke reguleringen av Samsjøen nord for Hønefoss, først omtalt i Ringerikes Blad i 2007, og i år den 25.7.