Vandreren fikk 2,5 års fengsel

Terje "Vandreren" Larsen er dømt til to år og seks måneder i fengsel for 36 hytteinnbrudd og tyverier, blant annet i Ringerike.

Publisert 27.02.2006 kl 15:01 Oppdatert 27.02.2006 kl 15:31

Tips en venn på e-post:47 år gamle Terje Larsen fra Bergen er dømt for nesten 1.000 hytteinnbrudd, og går under navnet "Vandreren". I retten i Ringerike fredag 17. februar erkjente han 36 nye hytteinnbrudd, sju av disse i Ringerike.

Larsen forklarte at innbruddsraidet startet da han helt overraskende ble løslatt fra Trondheim fengsel i august i fjor. Han fikk en flybillett i hånden og beskjed om å reise til Bergen. Men "Vandreren" ville ikke til Bergen. Han havnet på fylla og tok drosje fra Trondheim til Gran, og startet raidet i Ringerike. Videre tok han seg inn i hytter både i Sigdal, Krødsherad, Modum og Øvre Eiker.

Hensikten med vandreturen i skogene var å skaffe seg mat, alkohol, klær og nødvendig utstyr for å overnatte ute i det fri. Fremgangsmåten er den samme som han har brukt tidligere når han har brutt seg inn i hytter i skog og fjell i Sør-Norge. Men denne sommeren valgte han å overnatte ute i stedet for inne i hyttene han har brutt seg inn i.

Larsen er tidligere dømt 14 ganger for vinningskriminalitet, hovedsakelig etter innbrudd i hytter. Aktor la ned påstand om fire års fengsel, noe retten fant for streng. Men i dommen skriver retten at det må iverksettes noen tiltak i forbindelse med løslatelsen etter soning av denne dommen. I og med at Larsen er alkoholiker, ser retten det som sannsynlig at han vil fortsette å bryte seg inn i hytter og stjele mat og alkohol etter at han løslates.

På forsiden nå


...

Skal tilby weekend-heiskort

Christoffer Hove vil friste folk til Ringkollen Alpin, og ønsker å ha åpent på fredager også, slik at folk kan kjøpe helgekort i bakken. Gg han ønsker ikke bare alpinister fra lokalmiljøet.

...

Nekter fortsatt å gi innsyn

Eierne av Hadeland og Ringerike Bredbånd (HRB) vil ha enda en måned før de vurderer å offentliggjøre granskingsrapport.

...

Kjemper for at ungdommer skal bli hørt

Ungdomsrådet på Jevnaker startet opp høsten 2013 og består i dag av åtte medlemmer. Hva ønsker de å oppnå?

...
Terningkast:

Må oppleves!

Realisme, drømmer, kamp og glitrende prestasjoner. Musikalen Billy Elliot på Folketeateret er nyskapende og berører deg langt inn i sjela.