Foto: Frode Johansen

- Sitter rett i krysset!

- Seier på hjemmebane, mener Ringerikes Blads anmelder.

SE BILDENE FRA REVYEN HER

SE BILDENE FRA REVYPREMIEREN HER

Anne Gro Christensen E-post
Publisert 01.06.2012 kl. 11:50 Oppdatert 01.06.2012 kl. 12:55

Tips en venn på e-post:


Premiere på "Helt Skrudd"

Spente og forventningsfulle publikummere kom til premieren på "Helt skrudd".

"Helt skrudd" i bilder

Torsdag kveld var det premiere på årets Hønefossrevy, og det manglet ikke akkurat på humor og galskap i revyteltet.

- Dette sitter rett i krysset!

De spiller med stor entusiasme med mange lokale poenger på egen hjemmebane. Med finter og pasninger i en helskrudd og velskrudd forestilling med mange nettkjenninger.

«Helt skrudd» svarer til forventningene og vel så det.

Trenerduoen Andersen/Rønning sender et topplag inn på banen. Innbytter Bjørnar Reime Erlandsen kommer inn fra reservebenken og inntar rollen som spiss. Marie Risan er tilbake på laget etter et år på bortebane og leverer langskudd som sitter rett i goalen.

Der Anne Sem-Jacobsen og Eivind Lien sørger for gode pasninger til den genuine glaskapen som tar helt av og letter med Jonas Rønnings tolkninger av en høytflyvende Bjørn Kjos med et crew av gamle missedronninger fra Sokna og en standup-prest som burde vært hentet rett inn til forelesninger på det teologiske fakultet og i flere supporterklubber enn Fosseberget.

For trettende gang viser Hønefossrevyen at de har en velutviklet evne til fornyelse. Revyforfatterne Bror Andersen og Jonas Rønning går ikke tomme for ideer i revynumre som overrasker, begeistrer og gleder og overrumpler et latterhikstende publikum.

Fulgt av et revyorkester med Jørn Dahl, Endre Hareide Hallre, Remi Fagereng og Truls Hval som må være et av landets aller, aller beste.

- Ingen kan ta fra oss humoren i Hønefoss, synger Vinni( Bjørnar) i parodien på «Hver gang vi møtes».

Det har han rett i. For her kommer oppspillene til latterkulene tett.

Bjørn Kjos (Jonas) er lattermildt på rullebanen med inflight med «Fly» (Stay) med Bjørnar som syngende pilot. Marie er førtidspensjonert frisørlærling fra Femina med muntlig inkontinens.

Grekerne Frekkis, Hekkis og Knut (fra Røros) leverer krisepakketur til Hellas med både moussaka og godsaka`. Korpsdama og hennes musikanter går i loop med Jarle Bernhoft (Bjørnar).

De kongelige høyheter Haakon og Mette Marit er høye beskyttere for beskyttelse med en lokal kloning av Justin Bieber i Bjørnars skikkelse.

Standup-prest Svenn Tore Johannessen (Jonas) har drukket altervin og korsfesta i hele natt, men står opp med en Fossebergpreken der det hagler av poenger. Som ender opp i en gospelhyllest til kongen på laget; Frode Lafton.

Halvbillies er hysterisk morsomme. Lisa Williams (Marie) med universalterapeut Siv Gøril Svendsen som tolk sitter rett i nettet.

Så topper det seg rett før revyen blåses av med en hyllest til Follum. Som starter som et vorspiel og ender i et requiem så velsunget og fullt av følelser at publikum reiser seg i teltet og spontanapplauderer.

- Dette er seier på hjemmebane!

Les mer om:  Kultur 

På forsiden nå