...
Det er fullt mulig at folketallet stiger til 15 milliarder. Foto: Runar Nørstad, ANB, ILLUSTRASJONSFOTO

Vi kan bli 15 milliarder

Verdens befolkning vil trolig være 10 milliarder i 2100, ifølge FN. Men tallene er usikre, og det er fullt mulig at folketallet stiger til 15 milliarder.

Publisert 26.10.2011 kl 15:57 Oppdatert 26.10.2011 kl 16:00

Tips en venn på e-post:Det går fram av en ny rapport som FNs befolkningsfond (UNFPA) la fram onsdag. Miljøminister Erik Solheim (SV) var til stede under en markering i Oslo i forbindelse med lanseringen.

En av grunnene til at det er vanskelig å si hvordan folketallet vil utvikle seg, er at vi ikke vet hvor mange barn framtidas kvinner vil velge å få. Små endringer i fruktbarheten gir store forskjeller i prognosene 90 år fram i tid.

Det er delte meninger om hvor alvorlige konsekvensene vil bli av at jordas befolkning fortsatt vokser. Mens folketallet øker raskt i en del fattige land, har befolkningen begynt å synke i flere land med høyt og middels inntektsnivå.

– Hvordan ble vi så mange? Hvor mange mennesker kan leve av jordas ressurser? Dette er viktige spørsmål, men kanskje ikke de rette for vår tid. Når vi bare ser det høye tallet, så risikerer vi å bli overveldet og miste av syne de nye mulighetene til å skape bedre liv for alle i framtida, mener UNFPAs leder Babatunde Osotimehin. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

En gjestfri kirke

Når Per Arne Dahl i dag vigsles av preses Helga Haugland Byfuglien til Tunsberg bispedømmes 6. biskop, går han inn i rekken av mange gode biskoper.

Ringblad.no sender vigslingen direkte fra klokken 11.

Jubel etter 2-1-målet til Jonas Westman.

Solid tredjeperiode sikret poengene

En OK periode, en rufsete og en veldig bra periode var nok til å sikre Panthers tre vel fortjente poeng i seriepremieren mot Narvik.

...

Topplagene tapte

Jevnaker tapte 1-4 for Åssiden i Drammen lørdag ettermiddag. JIF misset dermed en stor mulighet til å overta tabellteten.

...

Er alkoholfritt den nye vinen?

- Hvis du ikke liker vin, er dette et godt alternativ, sier Thor Bård Gundersen med glimt i øyet.