...
Det er fullt mulig at folketallet stiger til 15 milliarder. Foto: Runar Nørstad, ANB, ILLUSTRASJONSFOTO

Vi kan bli 15 milliarder

Verdens befolkning vil trolig være 10 milliarder i 2100, ifølge FN. Men tallene er usikre, og det er fullt mulig at folketallet stiger til 15 milliarder.

Publisert 26.10.2011 kl 15:57 Oppdatert 26.10.2011 kl 16:00

Tips en venn på e-post:Det går fram av en ny rapport som FNs befolkningsfond (UNFPA) la fram onsdag. Miljøminister Erik Solheim (SV) var til stede under en markering i Oslo i forbindelse med lanseringen.

En av grunnene til at det er vanskelig å si hvordan folketallet vil utvikle seg, er at vi ikke vet hvor mange barn framtidas kvinner vil velge å få. Små endringer i fruktbarheten gir store forskjeller i prognosene 90 år fram i tid.

Det er delte meninger om hvor alvorlige konsekvensene vil bli av at jordas befolkning fortsatt vokser. Mens folketallet øker raskt i en del fattige land, har befolkningen begynt å synke i flere land med høyt og middels inntektsnivå.

– Hvordan ble vi så mange? Hvor mange mennesker kan leve av jordas ressurser? Dette er viktige spørsmål, men kanskje ikke de rette for vår tid. Når vi bare ser det høye tallet, så risikerer vi å bli overveldet og miste av syne de nye mulighetene til å skape bedre liv for alle i framtida, mener UNFPAs leder Babatunde Osotimehin. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Godstog bakket på mast - åpner tidligst natt til tirsdag

Et godstog har sporet av like ved Hønefoss stasjon. Jernbaneverket melder nå at Bergensbanen mellom Vikersund og Flå sannsynligvis ikke åpner igjen før tidligst klokken tre natt til tirsdag.

Brannmester kolliderte på E16 - får mildere dom på grunn av jobben

En brannmester som kolliderte i Valdres i høst, slipper med kortere tids førerkortbeslag enn normalt.

Skrytefilm for Hadeland

Hadelandskonferansen fredag ble åpnet med en film som møtte trampeklapp da den ble vist, skriver avisen Hadeland.

– En opplevelse vi aldri glemmer

– En stor inspirasjon, sier ballettelevene Silje Vestland og Veslemøy Bang Håpnes.