...
Natteliv i Pattaya. En nordmann risikerer halliksiktelse når han vender hjem fra Thailand i helga. Foto: Kay Chernush, US State Departement

Kan bli halliksiktet i Norge

Stavanger (ANB): En stavangermann (46) kan bli møtt av politiet og en halliksiktelse når han kommer hjem til Norge til helga.

Publisert 15.10.2009 kl 13:17 Oppdatert 15.10.2009 kl 13:36

Tips en venn på e-post:Mannen er involvert i driften av en eller flere barer i Pattaya i Thailand.

Han har tidligere sagt at han venter å bli pågrepet ved hjemkomsten til Norge. I januar i år hadde den norskspråklige avien Pattaya Tidende et intervju med stavangermannen der overskriften var: «Kom med håndjernene!»

Ifølge avisen var 46-åringen den gangen sikker på at han ville bli pågrepet i forhold til de nye sexkjøpsbestemmelsene når han skulle reise hjem til Norge i juni.

– De vil lage et eksempel av meg etter at den nye loven ble vedtatt. Jeg er den største norske bareieren i Asia, og det passer godt å ta meg, sier han til Pattaya Tidende.

Da Rogalands Avis tok kontakt med ham tidligere i uken, var han sterkt uenig i at han driver med salg av seksuelle tjenester. Han var også uenig i at han i det hele tatt drev et utested.

– Jeg har betalt litt penger for å hjelpe hun som driver stedet. Som motytelse for det får jeg gratis øl når jeg sitter her, sier stavangermannen og betegner seg som stamkunde.

Han mener seg også feilsitert av Pattaya Tidende.

– Jeg driver ikke med prostitusjon her nede, eller eier noen bar. Skriv det du vil, men får jeg et problem i forhold til dette, får du ta følgene av det.

Arvid Malde, politiadvokat i Rogaland politidistrikt, ønsker ikke å uttale seg i denne konkrete saken.

– På et generelt grunnlag kan jeg si at dersom en norsk borger begår lovbrudd i forhold til hallikbestemmelsene i utlandet kan vedkommende straffes i Norge.

Ifølge Malde gjelder dette også Straffelovens paragraf 202 a som omhandler kjøp av seksuelle tjenester. (ANB)

På forsiden nå


Helt glitrende Jailhouse Rock

Makan. Fra Ture Janson entrer scenen med rocka gitarriff er det innertier. Gnistrende og glitrende innertier.

...

- Glad for at jeg fikk ei seng

- Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen som ble gitt av Ringerike Sykehus i Ringerikes Blad sist fredag, sier Bjørg Hansen.

...

Magisk på tour-tur

John Magne Trulsen og Per Stenberg har fulgt Tour de France-sirkuset tett.