...
Vi er glad i grillmat, og nå skal den være sunnere enn før. Foto: Esten Borgos, Newswire

Vi griller sunnere

Ola Nordmann er mer opptatt av sunn grillmat i dag enn for fem år siden.

Publisert 25.05.2011 kl 19:02 Oppdatert 19.04.2012 kl 15:41

Tips en venn på e-post:

Spesielt kvinner og folk under 40 år ønsker at grillmaten skal være bra for helsa.

For befolkningen som helhet svarer 55 prosent at sunnhet er viktigere enn før når de fyrer opp grillen, viser en ny undersøkelse Synovate har gjennomført for MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

– Vi synes det er veldig gledelig at så mange som fire av ti sier de velger sunne kjøttprodukter når de griller i hverdagen, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat til Newswire.

Blant de kjøttproduktene vi opplever som sunne å grille, er kyllingfileten på en suveren førsteplass. Også biffer og fileter av storfe, svinefilet og koteletter anses av mange som sunne grillvalg, i tillegg til andre kyllingprodukter.

– Rent kjøtt er gode og sunne valg på grillen, rikt på proteiner og andre næringsstoffer kroppen trenger, uttaler Åse Kringlebotn.

Det er ofte tilbehøret, som fete sauser, oljebaserte dressinger og potetsalat som ødelegger for at et grillmåltid kan være både sunt og kalorifattig.

Det er store forskjeller på nordmenns grillvaner, avhengig av hvor vi bor, kjønn, alder, utdanning og inntekt, viser den nye undersøkelsen.

– Sunnhet er viktigere for folk i Oslo enn andre steder i landet. Oslofolk blir ofte betegnet som nyskapende i matveien. Nye mattrender kommer først til hovedstaden og sprer seg utover landet noe senere.

– Det tror vi også er tilfelle med den maten vi griller. Etter hvert vil nok enda flere bli bevisst på at grillmat også skal være både god og sunn, hevder Kringlebotn.

*Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå, og Opplysningskontoret for egg og kjøtt er blant byråets oppdragsgivere. (ANB)

På forsiden nå


...

Nå er Ringkollen solgt

Christoffer Hove, for mange muligens kjent som redaktør av Tacky.dk, har kjøpt Ringkollen alpin.

...

- Vi får dem ikke ut av sosialhjelpen

Utbetalingene av sosialhjelp i Ringerike har økt kraftig og kommunen mangler tiltak som kan få sosialklientene tilbake i arbeidslivet.

Mannen skullle hente sin stjålne mobil. Nå må han i fengsel

Det gikk galt da han tok med seg en revolver på besøk til tyven.

...

«Hah!» - Slik gjør du det

Hun innrømmer det: Ovnen så ikke delikat ut. Ungene har stekt pizza i den. Lasagne har rent over formen, ned på risten og ned i bunnen av ovnen, som var full av gørr.